Kapiten Bolonje otvoreno o Mihi: Nismo bili tim, od njega smo naučili dosta toga, pokazao nam je kakvi smo ljudi!

Autor:

Sport

27.12.2019

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Imam leukemiju, ali dobiću ovu bitku - tako se 13. jula ove godine Siniša Mihajlović obratio javnosti, pa i igračima Bolonje sa kojima je par meseci ranije uspeo da izbori opstanak u Seriji A. Blerim Džemaili, kapiten ekipe, u opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport priseća se tih dana i svega što je srpski trener učinio za tim. Uveren je: da je Mihajlović došao samo mesec dana nakon 28. januara kada je i promovisan u šefa struke Bolonje ekipa bi sada igrala u Seriji B.

Siniša Mihajlović

Ali da se vratimo na taj 13. jul...

- Bili smo u karantinu. Prvi dan nam kažu da ima groznicu. Drugi dan isto. Trećeg dana nam PR kaže da bi šef želeo da priča sa nama. Nemamo pojma o čemu se radi. Taj razgovor preko Skajpa pamtićemo celog života. Bio je 13. jul i plakao sam. Znate o čemu smo pričali pre toga? Da ćemo sa njim da pojedemo ceo svet. Ali biće i toga - premotava film švajcarski reprezentativac albanskih korena.

Kad je srce u pitanju nema ipak podela po nacionalnoj osnovi. A Džemaili ne krije kolilko mu je Mihajlović prirastao k srcu.

- Da je stigao mesec dana kasnije mi bismo sad igrali u Seriji B. Sećam se kad mi je prvi put prišao, rekao mi je: ’Ti moraš da praviš razliku, u suprotnom ne igraš’. Šokirao me je i nabio mi ludačku energiju - rekao je iskusni vezista.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Blerim Džemaili

Seća se i jednog motivacionog filma... Ostvarenje iz 1965. Avion je pao u pustinju, manja grupa preživelih se bori za glavu.

- Nikad mi se to nije desilo u karijeri. Nikad. Pustio nam je ’Let Feniksa’. U jednom trenutku je prekinuo film i pitao nas: ’Koji ste vi lik iz filma?’. Od nas 25 čak 24 je izabralo istog. Najsebičnijeg, onog koji je razmišljao samo o sebi. Naravoučenije: nismo bili tim. A oni su bili i uspeli su da sebi spasu živote - otkriva Džemaili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading