Šiptari se svete Zvezdi za Trepču!

Autor: Predrag Vuković

Sport

27.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci nastavljaju da lobiraju na sve moguće načine ne bi li došli do podlih ciljeva, na štetu Srbije. Najnovija provokacija stigla je iz Prištine, u saradnji sa Fudbalskim savezom Albanije - hoće da formiraju kup "velike Albanije". Srpski telegraf otkriva da je jedan od glavnih motiva za formiranje takmičenja i osveta Zvezdi i Srbima jer su crveno-beli pokušali u oktobru da igraju Kup Srbije protiv Trepče u Zvečanu. Međutim, prvaku Srbije nije bio dozvoljen ulaz na administrativnom prelazu.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Ovo je sve pokrenulo

Dragiša Binić (58), nekadašnji komesar za regularnost takmičenja FS Srbije, nije iznenađen inicijativom sa albanske strane.

- Ništa više nije nemoguće, pa i da im dozvole regionalno takmičenje. Ali prvo treba da stvore "veliku Albaniju", pa da igraju ligu, ako mogu. Ma sve što nije normalno sada je postalo normalno. Šta mi možemo? Ništa, samo da se bunimo. Međutim, ono što Albanci prvo treba da urade je da nauče da igraju fudbal na klupskom nivou. Nikada nisu znali da ga igraju, ne verujem da će preko noći išta naučiti - rekao je Binić za Srpski telegraf.

ČIST BEZOBRAZLUK

Ideja im je da to bude takmičenje u kojem bi učestvovali klubovi iz Albanije i sa Kosova i Metohije. Takmičenje bi se zvalo "majka Tereza", čak su i poslali dopis u UEFA za tako nešto, odgovor nisu dobili. Nije to sve - Albanci traže i da pobednik takmičenja dobije prohodnost u evropskim kupovima. Ne zna se da li ideja više zvuči bezobrazno ili naučnofantastično.

Bojan Jakšić, direktor Trepče iz Kosovske Mitrovice, kaže da Albanci na sve načine pokušavaju da unište srpski fudbal na Kosovu, ovo je samo jedan u nizu pokušaja.

- Mi kao klub jedva igramo utakmice, naše dalje ligaško takmičenje pod okriljem FSS je pod znakom pitanja. Članovi smo Srpske lige Zapad, ali Albanci su zabranili na administrativnom prelazu ulazak klubova iz centralne i zapadne Srbije na sever Kosova i Metohije. Kosovska policija im ne da da prođu, politička scena se pogoršava u južnoj srpskoj pokrajini. Dobro bi bilo da je nama Srbima fudbal jedini problem. Što se tiče tog fantomskog takmičenja, nek prave kakvu hoće ligu, ne interesuju me - rekao je Jakšić za Srpski telegraf.

IGRAĆE SE U MITROVICI

Jakšić dodaje da ga ne bi iznenadilo da Albancima UEFA aminuje takmičenje.

- Danas je sve realno, možda i dobiju prohodnost u evropsko takmičenje. Žele da pokažu moć, zabranili su Zvezdi da dođe u Zvečan, a formiraju ligu sa Albanijom. To im je izgovor, oni zapravo hoće da prave takmičenje nalik na ABA ligu. Nas niko ništa i ne pita. Nastavljamo da igramo takmičenje u okviru Srpske lige Zapad, u Pazaru, Raškoj, dok se ne stvore bezbednosni uslovi za odigravanje mečeva u Mitrovici - zaključio je Jakšić.

RepublikaFoto: ST/ E. SELMANI

Direktor Trepče: Vokri nam dozvoljavao mečeve

Zabrana ulaska srpskim klubovima postojala je i pre dolaska Crvene zvezde.

- Fadilj Vokri dok je vodio njihov savez nije pravio problem, na severu Kosova i Metohije su se igrale utakmice pod okriljem FSS. Kada je Vokri preminuo, došao je Agim Ademi, on je sve stopirao. Prosledio je policiji odluku njihovog saveza, od tada smo u blokadi - zaključio je Jakšić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading