Sari i Alegri od meča za zaborav u četvrtoj ligi do vrhunskih trenerskih karijera!

Autor:

Sport

25.12.2019

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mauricio Sari i Masimilijano Alegri su danas elitni treneri, ali pri njihovim počecima činilo se da neće imati neku veliku karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mauricio Sari

Prvi međusobni duel sada već proslavljenih stručnjaka dogodio se 16. novembra 2003 u utakmici Serije C2 kojoj je prisustvovalo svega 1.400 ljudi.

Sarijev Sanđovaneze i Alegrijev Aglijaneze odigrali su "dosadan" meč i remizirali 0:0, ali 15 godina kasnije obojica u svom CV imaju giganta kao što je Juventus.

- Niko tada nije verovao u nas. Utakmica se završila 0:0, nije bilo golova, nije bilo šuteva u okvir. Na kraju meča prijatelj me je pozvao i rekao mi: 'Ako ste vas dvojica treneri, svako može da bude... - prisetio se Sari.

Doskorašnji menadžer Čelsija ne veruje da se mnogo promenio od tog trenutka.

- Nadam se i verujem da 'taj' Sari i dalje postoji u meni. I dalje je to isti duh, i dalje nisam promenio način na koji razmišljam o fudbalu. Emocije koje sam osećao na tom meču su nešto što retko osećam u karijeri, čak i u velikim finalima - iskren je Sari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading