Ekskluzivno as Atalante Josip Iličić za Srpski telegraf: Miha je borac, Deki će biti hit u Srbiji!

Autor:

Sport

25.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godina iz snova za Josipa Iličića. Slovenački reprezentativac prvi put je sa svojom Atalantom bio deo evropske elite, a da "kraljica provincije" nije samo hit za jednu sezonu, svedoči i plasman kluba iz Bergama u osminu finala Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Josip Iličić

U godini na izmaku Iličić je sjajnim partijama zaslužio da bude izabran u idealni tim Serije A (društvo mu pravi kapiten Srbije Aleksandar Kolarov). Atalanta igra možda i najlepši fudbal na Apeninima, a to je na svojoj koži minulog vikenda osetio posrnuli velikan Milan, koji je "petardom" ispraćen iz Begrama (5:0).

Glavni krivac za to bio je Iličić, koji je sa dva prelepa gola ponizio roso-nere. Kao što je sa lakoćom ispalio dve neuhvatljive strele ka golu Donarume, tako mu nije bilo teško da odvoji vreme za ekskluzivni intervju za Srpski telegraf. U priči za naš list Josip se osvrnuo na herojsku borbu Siniše Mihajlovića protiv leukemije, dolazak Dejana Stankovića u Crvenu zvezdu, ali i na činjenicu da je Atalanta postala konstanta u vrhu italijanskog fudbala.

Kako se osećate kao junak pobede nad velikim Milanom (5:0)? Da li je ovo bila vaša najbolja partija u Atalanti?

- Mislim da nisam samo ja junak utakmice protiv Milana, nego cela ekipa koja je odigrala odličnu utakmicu i to se na kraju pokazalo kroz rezultat. Nikad ne gledam individualni učinak, najbitnije mi je da smo što uspešniji kao klub i kao tim.

Šta je toliko loše u Milanu? Zašto su toliko očajni? Zauzimaju 11. mesto, sakupili su samo 21 bod.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Teško mogu ja bilo šta da kažem o njima jer nisam deo kluba i ne znam šta se sve dešava. U fudbalu se sve može okrenuti, tako da ja klub kao Milan ne bih nikada otpisao.

Nedavno ste izgubili od Mihajlovićeve Bolonje. Kako vam se čini Mihin rad u Bolonji, posebno zbog bolesti sa kojom se nosi?

- Nažalost, nisam igrao tu utakmicu zbog povrede, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu, imali puno prilika da damo gol, ali nismo. I to je Bolonja iskoristila na kraju i zasluženo pobedila. Siniša je pokazao ne samo u Bolonji nego i u ostalim klubovima gde je radio, da ima puno kvaliteta i da vrlo dobro radi sa igračima. Pokazao je i svima nama kako se treba boriti i voleti fudbal.

Kako vam se čini dolazak Dejana Stankovića u Crvenu zvezdu?

- Sigurno je to veliki plus za srpski fudbal, pogotovo zbog toga šta je sve osvojio kao fudbaler i sa kakvim trenerima je sarađivao. Mislim da može mnogo toga dobrog da napravi za Zvezdu, ali verovatno će mu trebati i vremena jer znamo da je tek to početak njegove trenerske karijere.

n Atalanta je uspela da prođe i u šesnaestinu finala Lige šampiona. Koji su dometi tima iz Bergama?

- Svi su nas otpisali već posle prve utakmice protiv Dinama i poraza u Zagrebu (4:0). Na kraju smo ipak prošli dalje i pokazali da imamo kvalitet da se nosimo sa najboljim timovima Evrope.

Mog sela u Bosni više nema

n Rodom ste iz Prijedora. Koga imate tamo i da li ponekad svratite?

- Rođen sam u Prijedoru, ali porodica mi je iz Sanskog Mosta. Bio sam samo jednom pre par godina tamo. Hteo sam da vidim gde sam živeo, jer nemam sećanja na selo gde sam odrastao. Otišao sam kao mali. Nažalost, to selo više ne postoji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

25.12.2019 16:03

Igračina, šteta što nije malo mladji , igrao bi u Barceloni