NAJCRNJI MILAN POSLE 21 GODINE!

Autor: Predrag Vuković

Sport

24.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreća za udaranje, kanta za smeće, krš i lom - u to se pretvorio nekada slavni italijanski klub, sedmostruki prvak Evrope - Milan, u godini u kojoj je obeležio 120 godina postojanja. Kap je prelila čašu u nedelju, u porazu roso-nera od Atalante od čak 5:0, što im je najteži poraz od 1998. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Milana

Neverovatno je šta se dešava sa timom vrednim 460 miliona evra, u kojem brani jedan Đanluiđi Donaruma, u kojem igraju Alesio Romanjoli, pa Lukas Paketa, Suso... Otkako nema velikog Silvija Berluskonija, Milan ne može da pronađe pravu "žicu". Ove godine tri trenera su se promenila na klupi Milana: Đenaro Gatuzo, Marko Đampaolo i sada Stefano Pioli. Možda bi bilo svojstveno za neki klub iz Srbije, ali ne i za sedmostrukog prvaka Evrope (poslednji put 2007. osvojili).

Zvonimir Boban (51), bivši as roso-nera i čovek zadužen za sportska pitanja, kaže da je vreme da se ekipa probudi, da se uradi nešto, reaguje.

- Ovo neće biti lep Božić za Milan niti za navijače. Stojimo iza trenera, zadovoljni smo njegovim radom. Ali ovo je teška sramota, ovo ne može biti Milan. Znamo da se Berluskonijev Milan ne može stvoriti za šest meseci ili godinu, ali moraju postojati poboljšanja. Bilo ih je, ali je ovaj poraz težak, težak udarac - rekao je Boban.

Poslednji put Milan je popio petardu u sezoni 1997/98. Tada ih je Roma demolirala sa 5:0.

- Bio sam ja u timu godinu dana ranije kada smo izgubili od Juventusa 1:6, ali moramo i da se osvrnemo na pozitivne stvari koje su se dogodile u prethodna dva meseca. Potrebno je da svi odreagujemo brzo i jako - poručio je Boban.

Međutim, nije ovo najteži poraz roso-nera u istoriji. U sezoni 1922/23. izgubili su u prvenstvu sa čak 8:0 od Bolonje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading