Murinjo: Samo je jedan način da se izboriš sa nepravdom!

Autor:

Sport

23.12.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto manje od 24 sata posle poraza od Čelsija Žoze Murinjo je održao i drugu konferenciju za štampu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

U nedelju je Totenhem poražen na svom terenu od Čelsija, a ekipu Žozea Murinja, kao i sve ostale engleske timove, uskoro čeka nova akcija i ludilo zvano "Boksing dej".

Pred meč sa Brajtonom (četvrtak, 13:30, Sport Klub 1), Žoze Murinjo najavio je da će se klub žaliti na crveni karton i kaznu koja je izrečena Hjeonu Min Sonu koji je dobio tri meča suspenzije, ali imao je i poruku za navijače nakon celog incidenta sa rasističkim uvredama upućenim Antoniju Rudigeru.

- Moja poruka je da to nisu navijači Totenhema. Jednog čoveka ne možemo nazivati navijačima Totenhema. Od kada sam ja ovde, navijači Totenhema su bili fenomenalni, podržavali su tim, poštovali su protivnike, pokazali su primerno ponašanje. Kada smo gostovali Vulvsima, izgledalo je kao da su naši navijači preplavili Mulineks. Ja na utakmice dolazim svojim kolima, gužva je da, ali nikada se nije desio nikakav incident. Zato, moja poruka navijačima Totenhema je da samo nastave da rade isto što i do sada - rekao je Murinjo.

Portugalac je prokomentarisao i intervenciju Gazanige nakon koje je Čelsiju dosuđen penal i rekao je da je malo iznenađen što nije pokušao da brani rukama:

- Bio sam iznenađen. Ali, to je fudbal. Mislio sam da je laka situacija. Razgovarao sam sa njim i pokušao sam da ga razumem. Izgubio je kontrolu nad akcijom i napravio je grešku. Ali, tokom mečeva igrači prave greške, sudije prave greške, treneri prave greške. Nikakav problem.

Hjeon Min Son neće igrati protiv Brajtona i Murinjo je svestan da je to veliki gubitak za ekipu:

- Veliki gubitak. Nemamo mnogo igrača, ne smemo da gubimo igrače. Ovo je momenat sezone u kome, logično, razmišljate o rotacijama jer je za igrače teško da igraju sve mečeve. Ali, mi nemamo ni Erika Lamelu što je takođe veliki gubitak za nas. Ali, moramo da nađemo način da se izborimo sa tim. Način da se borimo sa nepravdom je da damo sve od sebe i da igrači koji izađu na teren pokušaju da izbore što bolji rezultat.

Totenhem duel sa Brajtonom dočekuje na sedmom mestu na tabeli. Brajton ima samo jednu pobedu u prethodnih pet mečava, a samo je dva puta ove sezone slavio na gostovanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading