Svetsko prvenstvo za žene u fudbalu na svake dve godine?

Autor:

Sport

20.12.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo za žene moglo bi da postane događaj koji se održava svake druge godine, rekao je u predsednik Međunaronde fudbalske federacije Đani Infantino.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene igralo se, kao i za muškarce, svake četiri godine. Poslednje u nizu održano je 2019. godine u Francuskoj, a šampionke su fudbalerke Sjedinjenih Američkih Država.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino rekao je da se razmišlja o predlogu Francuske da se Mundijal za žene igra svake dve godine.

Fudbalsi savez Francuske u obrazloženju svog predloga, a sa tim se složio i Infantono, naveo je "neverovatan uticaj koji svetska prvenstva imaju na razvoj fudbala".

"Moramo da vidimo kakvi su to veliki događaji koje možemo da napravimo tako da razmatramo ovu ideju", porvrdio je Infantino.

FIFA je već donela odluku da će na narednom Mundijalu 2023. umesto 24 igrati 32 ekipe.

Domaćin ovog turnira biće određen u junu na Kongresu FIFA, a kandidature su istakli Brazil, Japan, Kolumbija i Australija i Novi Zeland koji su istakli zajedničku kandidaturu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading