Totenhem hoće da obori svetski rekord!

Autor:

Sport

19.12.2019

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Totenhem traži 25 miliona funti godišnje za prodaju prava na ime stadiona.

RepublikaFoto: Petar Milovanović
Velelepno zdanje u Severnom Londonu

Totenhem je ove godine završio izgradnju novog stadiona, na koji se preselio sa svog Vajt Hart Lejna (i Vemblija koji je koristio u međuvremenu). Stadion Spursa trenutno nosi ime Stadion Totenhema i projekat u koji je uloženo više od milijardu funti trenutno nema glavnog sponzora.

Kako prenosi britanski Telegraf, predsednik kluba Danijel Levi želi 25 miliona funti godišnje u narednih 15 godina, ali priznaje da ni sa kim još nije ni blizu dogovora.

Totenhem bi time prestigao Etihad i Mančester siti, koji imaju dogovor vredan 21,9 miliona funti godišnje.

Ovom cifrom bi Spursi prodali prava na ime stadiona za veću cifru nego iko u istoriji sporta, čime bi prestigli Skotjabank arenu koja je domaćin hokejaša, košarkaša i igrača lakrosa Toronta.

Ugovor sa Skotjabankom je vredan 24,4 miliona funti godišnje na narednih 20 godina, a primera radi među najunosnijim ugovorima je i dogovor oko "MetLife" stadiona, koji prima Njujork Džajantse i Njujork Džetse, i plaćen je 13 miliona funti godišnje.

Zbog tih i drugih razloga mnogi su procenili da je Levi precenio vrednost novog stadiona i kluba iz Londona, ali ostaje da vidimo da li će neko hteti da obori svetski rekord zbog Totenhem Hotspura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading