Stanković dovodi Kolarova u Zvezdu!

Autor: Predrag Vuković

Sport

20.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković (41) novi trener Crvene zvezde, startovaće jako na klupi šampiona, tako što će već na leto dovesti veliko pojačanje, kapitena Srbije Aleksandra Kolarova (34)! Levom beku Rome ističe ugovor na kraju sezone i ostvariće mu se želja da zaigra za klub za koji navija od malih nogu.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Kolarov je već neko vreme želja čelnika crveno-belih. Generalni direktor Zvezdan Terzić nije krio da bi voleo da ga dovede, ali u vreme kada ga je tražio, to nije bilo tako ostvarivo. Sada su se kockice poklopile i Zvezda bi, u slučaju da osvoji titulu, imala značajno ime u svojim redovima od kvalifikacija za Ligu šampiona.

SAIGRAČI I PRIJATELJI

Njih dvojica su bili i saigrači u reprezentaciji - Kolarov je debitovao 2008. godine, a Deki je igrao do 2011. godine (od 1998. godine), a onda je odigrao posle samo još jedan, oproštajni meč, za kraj karijere, 2013. godine. Zajedničko im je i što su obojica nosili, Kolarov i dalje nosi, kapitensku traku nacionalnog tima. Nije tajna da su njih dvojica i prijatelji - Kolarov je od Dekija pre tri godine kupio luksuznu nekretninu od 100 kvadrata, u novoizgrađenoj zgradi na Vračaru, u najskupljem delu Beograda. Fudbaler Rome je izdvojio čak 3.000 evra po kvadratu za apartman.

JEDAN JE STANKOVIĆ

Ne treba zaboraviti i da je Kolarov podržao kamp "Deki5" na Zlatiboru, kada je poslao poruku polaznicima Stankovićeve škole fudbala.

- Ćao, kapitano. Hteo bih da te pozdravi i poželim dosta sreće u kampu „Deki5“, kao i da pozdravim sve buduće šampione i da im kažem da zapamtite bitnu stvar: „Jedan je Stanković Dejan!“ - rekao je Kolarov u avgustu prošle godine.

Tu, skoro sigurno, nije kraj pojačanjima, ali će se o tome razgovarati naknadno. Nema sumnje da će Stanović, koji je veliko ime u italijanskom fudbalu, moći da iskoristi kontakte i dovede još neko zvučno sa Apenina, a realna je i saradnja između Intera i Crvene zvezde. Deki je do sada bio trener u mlađim kategorijama Intera, a ne treba zaboraviti i da je bio pomoćnik Andrei Stramaćoniju u Udinezeu u sezoni 2014/15. Poseduje trenersku pro licencu i nema nikakve prepreke da sedne na kormilo kluba u kojem je ponikao. Takođe je bio i savetnik u UEFA, a jedno vreme se pričalo da bi mogao da postane predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Prvi radni dan Stankovića biće 11. januar, kada šampion počinje pripreme.

RepublikaFoto: Starsport

Milojević asistent Dekiju

Stručni štab Dejana Stankovića će činiti dobro poznato ime Nenad Milijaš (36). Uz njega, Dekijev stručni tim će činiti i Miloš Milojević (37), koji je švedski Mjalbi za dve sezone doveo iz treće u prvu ligu, kao i Nebojša Milošević (46), koji je u Zvezdi počeo trenersku karijeru kao asistent pre devet godina.

RepublikaFoto: Starsport

Dogovor pao u "Franšu"

Pregovori Stankovića i Zvezde su trajali nekoliko dana, a konačan dogovor je pao sredu uveče u 22 časa u poznatom restoranu "Franš". Tada je Stanković bio na sastanku sa generalnim direktorom Terzićem, kada su obe strane pružile ruku i dogovorile se o saradnji.

RepublikaFoto: Starsport

Ugovor do 2022, zarada dva miliona

Novi trener Zvezde će do leta 2022. godine, do kada će potpisati ugovor, dakle, za dve i po godine, zaraditi dva miliona evra fiksno, bez bonusa. Naravno, u slučaju plasmana ekipe u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, osvajanja titule i kupa, Dekijeva zarada će biti veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Doca

20.12.2019 15:50

Kolarov!!! O neee!! Bolje zvati Krmpotića ili Jovina, brže bi igrali.