Savo Milošević udario na "večite": Imamo problem sa Zvezdom, kvare nam planove!

Autor:

Sport

18.12.2019

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen je prvi deo sezone, a odgovornost je sa fudbalera i trenera prešla na rukovodioce kluba iz Humske koji kuju planove i razmišljaju o rekonstrukciji tima. Trener Partizana Savo Milošević je sumirao sezonu, govorio je o jednom od najvećih transfera u istoriji crno-belih koji će uskoro biti ozvaničen, o "njuhu" za strance i njihovom velikom doprinosu timu, "večitom" rivalu, pojačanjima...

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

- Transferom Strahinje Pavlovića došli smo u poziciju da neke stvari unapredimo, a druge predupredimo. Pre svega, imamo mir. Dalje, ako, recimo, sad dovedemo trojicu igrača koje želimo, a oni donesu ono što tražimo imaćemo formiranu ekipu za narednu takmičarsku godinu. Taj tim se neće rasturiti u junu, pošto smo potpisali nastavak saradnje sa Sumom, a Zdjelar, Sadik, Asano i Natho imaju dugoročne ugovore, ne planiramo da ih menjamo. Jedna od ključnih stvari savremenog fudbala podrazumeva uigranost ekipe, ukazala nam se šansa da to napravimo- rekao je Milošević.

Strateg crno-belih je potvrdio da se ovog prelaznog roka okreću domaćem tržištu, ali i priznao da im "večiti" rival kvari planove.

- Postoje superligaški igrači o kojima razmišljamo. Samo, imamo problem sa Crvenom zvezdom. Ne govorim kao ljutnju, već ono što mi hoćemo ne možemo platiti kao što mogu crveno-beli. Zato, teško možemo da dođemo do igrača iz našeg prvenstva- rekao je Milošević.

Parni valjak želi momke koji su se dovodili u vezu sa aktuelnim prvakom, neka od imena su Mirko Topić iz Vojvodine, Nikola Čumić iz niškog Radničkog,  Milutin Vidosavljević iz Čukaričkog...

- U većini slučajeva imena se podudaraju. Onaj ko se pokaže, odmah skrene pažnju, za njega znamo i komšije i mi- kaže Milošević.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Prethodno se pominjalo da osvajač Kupa Srbije želi i kapitena Brđana Marka Docića, te paket iz Ivanjice, Nikolu Petkovića i Nikolu Kuveljića.

- Neću komentarisati individualne slučajeve- jasan je Milošević.

Partizan je trenutno drugi na tabeli iza Crvene zvezde, ali strateg iz Humske ne isključuje mogućnost da se napadne titula.

- Uvek je moguće, bez obzira na okolnosti. Tokom jeseni smo mogli da dobijemo većinu utakmica na kojima smo gubili bodove. Samo da smo imali tri, četiri igrača više, rotirali, uštedeli energiju, povećali agresiju i trku. Ono što nam u kadru nedostaje probaćemo da dovedemo na zimu, a dopunsku selekciju izvršimo na leto. Onda ćemo moći da kažemo da će Partizanov tim imati moć da se takmiči na svaka tri dana, a da kvalitet igre ne padne- rekao je Milošević.

Partizan može da izmeri korist od angažmana Sava Miloševića kroz trofej (Kup Srbije na terenu najvećeg rivala) i finasijsku dobit od učešća u Ligi Evrope (oko 6.500.000 evra).

- Ne bih poredio ovaj period sa bilo kojim prethodnim. Moje procene bazirane su na osnovu zahteva modernog fudbala. Uvek sam vam govorio stvari pre nego što se dese. Posle je lako pričati. Dugo sam u ovom poslu, mogu bolje od drugih da procenim karakteristike igrača, a sad sam i direktno uključen u proces formiranja ili razvoja. Kazao sam početkom mandata da sam u trenerskom deficitu, jer sam neiskusan, ali da mi veliki plus predstavlja rad u mlađim kategorijama FSS. Vrlo teško mogu da pogrešim kad je mlad igrač u pitanju. Čak na najvšem nivou. Pogotovo što sam radio u UEFA, tačno znam trendove, šta Evropa traži. Utoliko je procena lakša- rekao je Milošević.

Zašto mlade talente šaljemo prebrzo preko granica?

RepublikaFoto: Starsport

- U našoj ligi stranci prave razliku. Ne može to da uradi dete od 18 godina. Pravili bi i naši igrači razliku da se zadrže u Srbiji bar tri godine, međutim, kako nismo bogata država, zavisimo od prodaje, a prodajemo poluproizvod. Sirovinu. Iskreno vam kažem, stvarno mislim da će Strahinja Pavlović da igra za Monako. Ne jednu, dve utakmice, pa da se vrati. Već sad je gotov proizvod. Dokaz: pokazao je kvalitet protv skoro svih evropskih ekipa s kojima smo se suočili ove sezone- rekao je Milošević.

Posle Strahinje Pavlovića (18), Partizan planira da afirmiše i Filipa Stevanovića (17). Mogao bi njegov transfer da nadmaši Kalabin.

- Fića nije budući, već sadašnji projekat. Moramo da budemo praktični, ako se desi da dobijemo ponudu u vrednosti od 15.000.000 evra u januaru onda je besmisleno odbiti je. Nevažno za njegove godine i učinak. To je novac jednak Partizanovom godišnjem budžetu, još koji milion preko. Pre osam godina sam pričao da moramo da gledamo na fudbal tržišno, jedino tako možemo da ustrojimo klub da funkcioniše od svog rada. Da ne dozvolimo da Partizan bude u problemu i zavisi od jedne ili dve utakmice. To je strah od propasti. Ako gledamo tržišno na fudbal, kao jednu od navećih industrija planete, nemamo problem. A usput smo napravili igru. Ne možete prodati nekog za 10.000.000 evra ako nije kvalitetan- rekao je trener crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading