NOVA MARAKANA KAO STAMFORD BRIDŽ!

Autor:

Sport

17.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marakana dobija nov izgled, i to kakav! Navijači Crvene zvezde će kroz koju godinu moći da uživaju u novom brutalnom stadionu, čija će izgradnja, kako je rekao generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić (53), koštati oko 200 miliona evra.

 

"Marakana" se renovira po ugledu na "Stamford Bridž"

Ono što bi moglo najviše da zanima simpatizere crveno-belih je da će kapacitet novog objekta biti 42.000 sedišta i, kako saznaje Srpski telegraf, ličiće na Stamford bridž, dom fudbalera Čelsija, koji, zanimljivo, ima približno isto mesta (40.834). Terzić je pojasnio detalje izgradnje novog stadiona.

 

CENA I KVALITET

- Postojeći stadion je izgrađen 1963. godine i bio je prilagođen čoveku onog vremena. Crvena zvezda mora ići u korak sa vremenom. Najbliži smo rešenju da stadion ima kapacitet od 42.000 gledalaca jer takvo rešenje vidimo kao najoptimalnije, ako se uzmu u obzir cena izgradnje, period trajanja građevinskih radova i potrebe kluba, zbog čega smo odustali od stadiona kapaciteta 50-60.000 gledalaca, što je skupo i vremenski zahtevno. Odustali smo i od opcije kapaciteta 30.000 gledalaca jer ne može da odgovori potrebama Zvezde - rekao je Terzić.

OZBILJAN IZAZOV

U ovom momentu je prerano pričati o tehničkim detaljima samog projekta, naglašava Zvezdan.

- Projekat zahteva investiciju čija vrednost može da dostigne i iznos od približno 200 miliona evra. Svesni smo da je za finansiranje takve investicije potrebno da se punovažno i u potpunosti ispune svi pravni preduslovi za izgradnju. Imajući u vidu da lokacija na kojoj se nalazi "Rajko Mitić" potpada pod izuzetno složen pravni režim koji podrazumeva istovremenu primenu i opštih propisa koji se odnose na izgradnju, tako i Zakona o sportu i još uže sam fudbal (zahtevi FIFA i FSS), pred Zvezdom je da u narednom periodu od dve godine odgovori ozbiljnom izazovu i ispuni sve uslove propisane ovako složenim pravnim režimom kako bi u od Ministarstva za građevinarstvo dobila dozvolu - dodaje on.

Zvezda mora da sprovede više različitih postupaka pred raznim organima.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić

- Tu se uključuje i sprovođenje parcelacije zemljišta i formiranje odgovarajućih građevinskih parcela, sprovođenje konverzije prava korišćenja u pravo svojine... Konačnu reč oko projekta bi dao investitor u skladu sa standardima FIFA i UEFA, ali i sugestije kompanija koje se bave upravljanjem stadionima. Cilj nam je da objekat bude u funkciji 365 dana u godini, a ne samo kada se igraju mečevi - zaključio je Terzić.

Zvezdini klinci jurišaju na Šerif

Omladinci Crvene zvezde, koji su se plasirali u baraž za osminu finala Lige šampiona, igraće protiv Šerifa u Moldaviji. Meč je na programu 11. februara i nema revanša. Podsetimo, crveno-beli su završili drugi u grupi, iza Bajerna, a ispred Totenhema i Olimpijakosa.

Veselinović zamenjuje Milojevića?

Izjava trenera Milojevića (49) posle meča sa Čukaričkim (3:1) o tome da će se ispostaviti da mu je to najdraža pobeda u Zvezdi, zatim, i nepojavljivanje na konferenciji za novinare, zabrinula je navijače. Njemu ugovor ističe na leto 2020. godine, ali kako je sportski direktor Mrkela rekao, Vladan će ostati u klubu dokle god želi. Ako Milojević ode, Srpski telegraf saznaje da je prva opcija da ga zameni trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović (49). "Brđani" igraju odličan fudbal pod vođstvom Veselinovića, koji spada u najbolje srpske trenere i, nezvanično, prva je opcija na Marakani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading