Liga šampiona zauvek izbacuje Zvezdu i Partizan!?

Autor:

Sport

14.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski klubovi ostaju bez prava na Ligu šampiona! UEFA je već promenila format Lige Evrope, pa će naše ekipe biti prebačene u Konferencijsku ligu od sezone 2021/2022, a tri godine kasnije može se desiti da mušema u širokom luku zaobiđe Crvenu zvezdu i Partizan, odnosno ostale naše ekipe. Naime, predsednik Reala Florentino Perez i čelnici ostalih velikana u Evropi sve glasnije lobiraju kod UEFA i zagovaraju zatvaranje Lige šampiona u formi Superlige sa 32 "velike" ekipe, dok bi "mali" ostali po strani.

RepublikaFoto: Starsport
Mušema ostaje samo sećanje... Fudbaleri Zvezde

NIŠTA NE BI DIRAO

Format koji bi mogao da stupi na snagu od sezone 2024/2025. u razgovoru za Srpski telegraf oštro kritikuje proslavljeni fudbalski as Predrag Mijatović (50), koji je upravo u "kraljevskom klubu" dosegao najveće visine i podigao "ušati pehar" 1998.

- Liga bogatih ubila bi suštinu fudbala! Svi imaju pravo da bodre svoje klubove i da ih gledaju protiv najvećih. Moramo im ostaviti mogućnost da se bore, pa i našim klubovima, to je draž fudbala. Fudbal nije samo za velike i bogate klubove. Aktuelni format je fenomenalan, svi u Evropi imaju makar i promil šanse da osvoje Ligu šampiona. Budeš prvak, kvalifikuješ se za takmičenje, igraš i možeš možda da pobediš. Na kraju, ti bogataši inače svake godine igraju Ligu šampiona, pa pustite onda i druge da se bore za to - jasan je Mijatović.

Predrag Mijatović

ŠANSA ZA SVE

Ako se elitno takmičenje zatvori, igrale bi ga 32 ekipe iz najjačih liga Evrope. Svaki tim bi u prvoj fazi odigrao deset utakmica protiv žrebom određenih protivnika. Nakon toga bi osam išlo direktno u osminu finala, dok bi sledećih 16 igralo plej-of za prolaz u nokaut fazu.

- Nemaju svi budžete i renome da bi igrali u ovom takmičenju, ali ljudi svuda vole fudbal. Ne navijaju svi za Real, Bajern ili Mančester junajted, uz dužno poštovanje. Treba svima dati šansu da gledaju svoje klubove u eliti, da nacionalna prvenstva imaju smisao jer vode negde. Nebrojeno puta smo videli da baš te "male" utakmice budu zanimljivije od sudara velikana - dodao je Mijatović.

RepublikaFoto: Starsport
Uzalud mu trud... Takuma Asano

Sve je ipak u novcu!

U prilog tezi da svi treba da dobiju šansu u Ligi šampiona, makar i da samo bogati odu dalje, svedoči i prva faza ove sezone. U svih osam grupa u osminu finala su prošle po dve ekipe sa najvrednijim timovima. Verovatno bi tako bilo i da su igrali u drugoj grupi. Naime, najskuplja ekipa koja je ispala je Inter (633 miliona) jer je igrao protiv Barselona (1,18 milijardi) i Dortmunda (640 miliona), a najjeftiniji tim koji je prošao je Atalanta (285 miliona) jer je za rivale imala Šahtjor (137 miliona) i Dinamo (108 miliona).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
knez

14.12.2019 12:08

Zvezdas sam , ali sta ocekivati ako na svakoj utakmici u Evropi popijemo po 5 -6 golova.