Može li Čukarički do podviga protiv ranjene Zvezde?

Autor:

Sport

13.12.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čukarički je slavio u poslednjem duelu protiv Crvene zvezde, ali na trijumf na stadionu "Rajko Mitić" u Superligi čeka tri i po godine. Novu priliku da ostvare podvig na najvećem srpskom stadionu Brđani će imati u nedelju, u zaostaloj utakmici šestog kola Superlige Srbije.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Aleksandar Đorđević

- Crvena zvezda je uvek motiv više za sve nas. Prvi su na tabeli, aktuelni su šampion, igraju pred svojim navijačima, žele da proslave zvanje jesenjeg prvaka. Oni jesu moćna ekipa, ali Čukarički će igrati svoju igru, nećemo odustajati od ideje sa kojom smo počeli ovu sezonu- istakao je potencijalni mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Đorđević, koji još dodaje:

- Znamo Zvezdine kvalitete, imaju sjajan izbor igrača, pogledajte samo ko sve nije igrao u Atini, Pavkov, Pankov, Ben, Jovančić... da ne nabrajam dalje. Dešavaće se naravno i da ćemo morati da se prilagodimo njima, ali nam nije osnovna ideja da se branimo- rekao je prvotimac Čukaričkog.

Istakao je Đorđević da je gledao duel Olimpijakosa i Crvene zvezde, u kojoj su beogradski crveno-beli nesrećno eliminisani iz Evrope.

- Iako je izgubila, Crvena zvezda je pokazala snagu, pokazala je da može da se nosi sa ekipom kakva je Olimpijakos, gotovo redovni učesnik Lige šampiona. Nisu iskoristili jedanaesterac, potom su napravili onu grešku na kraju susreta koja ih je koštala poraza. Ali, pokazali su zavidan kvalitet, trkački su odlični, sa fantastičnim pojedincima- rekao je Đorđević.

Prošle sezone Crvena zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" slavila sa 2:1. Presudio je gol reprezentativca Srbije Marka Gobeljića u finišu meča.

- Igrali smo dosta dobro tada, malo je nedostajalo da se neporaženi vratimo sa "Marakane". Odlučio je gol Gobeljića, odnosno njegova solo akcija. Sećam se da sam pokušao i da ga fauliram tom prilikom, nisam uspeo, prošao je, i potom postigao pobedonosni pogodak. Moraćemo da obratimo pažnju na svaki detalj utakmice protiv tako kvalitetnog rivala. Siguran sam da nas čeka i lepa atmosfera, uvek je privilegija igrati na tom stadionu, ambijent će i nama mnogo značiti. Jesmo već svi na izmaku snage, odigrali smo preveliki broj mečeva u ovoj polusezoni, ali za duele kakav je ovaj sa Zvezdom, uvek ima snage i motiva- zaključio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading