Tvoja glupost deluje poznato!

Autor:

Sport

13.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Portugalac Tomane u 43. minutu meča poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona između Olimpijakosa i Crvene zvezde (1:0) poslao loptu na prečku umesto u gol, vratio je više od polovine Srbije 21 godinu unazad. Nema tog fudbalskog navijača kog nije spucao fleš iz 1998. godine i kom se pred očima nije pojavila scena kada Predrag Mijatović pogađa prečku protiv Holanđana na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine pri rezultatu 1:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomane

Tomane je svojim promašajem uskratio Zvezdi priliku da se na proleće okuša u šesnaestini finala Lige Evrope, a Peđina prečka ostavila je trajnije posledice.

KIKS KRALJA

Uništila je brojna detinjstva, naterala nas da razmišljamo šta bi bilo kad bi bilo i da li bismo imali snage da se suprotstavimo Argentini u četvrtfinalu, a potom i Brazilu u finalu Mundijala.

- Posle toliko godina proganja me promašeni penal u meču protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Imali smo zaista sjajan tim, ja sam umesto mreže pogodio prečku kod rezultata 1:1, a da sam postigao gol, ko zna dokle bismo došli - rekao je nedavno Mijatović.

Taj meč završen je rezultatom 2:1 za "lale" pogotkom Edgara Davidsa u sudijskoj nadoknadi pošto je lopta prošla ispod ruke tadašnjem golmanu Jugoslavije Ivici Kralju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Trenutak koji i danas boli sve ljubitelje fudbala u Srbiji

Tomane nije mogao sam da eliminiše crveno-bele iz evrokupova, bila mu je potrebna nesebična pomoć momka koji govori istim jezikom. Brazilac Žander imao je pomračenje uma u 86. minutu, kada je poput odbojkaša igrao rukom u svom šesnaestercu, čime je poklonio penal Grcima za pobedu. U tom trenutku nismo morali da se vraćamo dve decenije unazad, ali film je premotan na 2010. godinu i duel 1. kola Mundijala u Južnoj Africi.

MOMENAT LUDILA

Srbija je na turnir došla sa sjajnom generacijom koju su predvodili Vidić, Stanković, Žigić, Pantelić i ostali puleni Radomira Antića. Međutim, već u prvom kolu usledio je kiks koji je odredio sudbinu Srbije na Svetskom prvenstvu. Sve je mirisalo na prijateljskih 0:0 protiv Gane Milovana Rajevca, ali je usledio momenat ludila Zdravka Kuzmanovića, koji je zaplivao i udario loptu rukom u kaznenom prostoru. Asamoa Đan iskoristio je penal u 85. minutu i doneo Gani trijumf, a kasnije i plasman u nokaut fazu. Srbija se uprkos pobedi protiv Nemačke u narednoj rundi (1:0) vratila kući posle bolnog poraza od Australije (2:1).

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Kuzmanović igra rukom protiv Gane

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading