Rat: FIFA tuži Blatera i Platinija

Autor:

Sport

11.12.2019

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komitet za upravljanje Svetske fudbalske federacije prihvatio je predlog da podnese tužbu protiv bivšeg predsednika Sepa Blatera i nekadašnjeg prvog čoveka Evropske fudbalske unije Mišela Platinija da bi povratila oko dva miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sep Blater i Vladimir Putin

Blater je u januaru 2011. godine odobrio ono što je kasnije nazvano "nelojalnom isplatom" Platiniju.

Taj novac je sa računa FIFA na Platinijev prebačen dve nedelje kasnije. Naknadno je utvrđeno da nije bilo nikakvih osnova za tu usplatu i da ona treba da se smatra poklonom.

Komitet FIFA je jednoglasno u sredu prihvatio savet da se taj novac hitno vrati, kao i da se traži da se doda i kamata. Za sada tužba nije podneta, ali bi trebalo da bude učinjeno uskoro.

Blater je 2015. posle 17 godina napustio čelo FIFA zbog korupcijskog skandala i trenutno odrađuje šestogodišnju suspenziju iz fudbala. I on i Platini, koji je takođe suspendovan do 2023. godine, negirali su da su uradili išta protiv pravila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading