Napoli dobio novog trenera!

Autor:

Sport

11.12.2019

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Napoli objavio je da je Đenaro Gatuzo imenovan za novog trenera, pošto je dan ranije uručen otkaz Karlu Anćelotiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dris Mertens

Anćeloti je otkaz dobio u sredu uveče, posle trijumfa Napolitanaca nad Genkom 4:0 u Ligi šampiona, zahvaljujući kojem je italijanski klub potvrdio svoje mesto u nokaut fazi. Svemu tome su prethodile spekulacije o budućnosti iskusnog stručnjaka, posebno zbog njegovog učešća u pobuni tima zbog odluke predsednika Aurelija de Laurentisa o karantiju posle niza loših rezultata.

S druge strane, Gatuzo je bio bez angažmana od kraja prošle sezone, kada je dobio otkaz u Milanu, pošto ‚Rosoneri‘ nisu uspeli da dođu do mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Milan je sezonu završio sa bodom zaostatka u odnosu na Atalantu i Inter. Prethodno je vodio švajcarski Sion i Palermo.


Tokom igračke karijere, Gatuzo je upisao 467 nastupa u dresu Milana, gde je sarađivao sa Anćelotijem. U tom periodu su osvojili dve titule u Ligi šampiona i jednu u Seriji A. Sa reprezentacijom Italije je došao do svetske krune 2006. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading