Mijat zagrmeo: Ne treba nam Superliga!

Autor:

Sport

11.12.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Mijatović, bivši fudbaler i sportski direktor Reala, nije oduševljen idejom o formiranju evropske Superlige.

Predrag Mijatović

O tom projektu navodno su razgovarali Florentino Perez, prvi čovek Real Madrida, i Đani Infantino, predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Ideja je da najveći evropski klubovi napuste Ligu šampiona i formiraju svoje zatvoreno takmičenje.

To bi bili najbolji timovi lige petice, a Perez čak ide i korak dalje, po pisanju "The New York Times", i zalaže se da ekipe istupe i iz nacionalnih šampionata.

- Protiv sam ideje o formiranju Superlige. Svi imamo pravo da bodrimo svoje klubove, prvo u domaćem prvenstvu, pa na kraju i u elitnom fudbalskom kupu. Ovo nije takmičenje samo za velike ekipe. Uostalom, sadašnji sistem Lige šampiona je fenomenalan - rekao nam je Predrag Mijatović u Zagrebu, posle predstavljanja Aleksandera Čeferina, predsednika UEFA, za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Mijatović će u društvu Čeferina, Davora Šukera, predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske, legendarnog Miroslava - Ćire Blaževića, gledati meč Lige šampiona između Dinama i Mančester Sitija.

Dinamo želi da nastavi svoju evropsku priču u elitnom rangu,i za to će mu trebati i dobar rezultat iz meča Šahtjor - Atalanta.

- Važan meč za Dinamo... Razlika u budžetima je ogromna, ali ima i nešto što se zove motiv. A domaćin će biti motivisan "150 odsto". Fudbal zato i jeste čarobna igra, jer ne pobeđuje uvek onaj koji na papiru više vredi - rekao je Mijatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading