Stam: Van Dajk je bolji od mene!

Autor:

Sport

10.12.2019

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni štoper holandske reprezentacije Jap Stam govorio je o defanzivcu Liverpula i jednom od najboljih fudbalera sveta u prethodnoj godini - Virdžilu van Dajku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stameni Holanđanin obožava Van Dajka

Van Dajk je bio drugi u glasanju za Zlatnu loptu 2019. godine iza Lea Mesija.

- U Holandiji se uvek govorilo da nam treba igrač u reprezentaciji poput mene, a onda je Virdžil stupio na scenu relativno kasno u svojoj karijeri - govorio je Jap Stam od sjajnom 28-godišnjaku.

- Virdžil nije stekao ime u akademijama PSV ili Ajaksa. On je gradio svoju karijeru u mlađim timovima i tek je kasnije otišao na Ostrvo. Shvatio je da mora mnogo da radi i toga se pridržavao. Mnogi ga porede sa mnom, a možda je i bolji od mene. Ne znam, moguće je da me je prevazišao. On ima to prisustvo u odbrani koje se odmah oseti. To je neophpdno ako želite da igrate za najbolje klubove. On zna kako da se na pravi način pozicionira. To fantastično radi i zbog toga ima više vremena da donese dobre odluke na terenu - dodao je 47-godišnji Stam, koji je u karijeri radio kao trener za mladi tim Ajaksa, Reding, Zvole i nakratko Fejnord.

Zajedničko za dvojicu stamenih holandskih štopera je to što su u jednom trenutku bili najskuplji defanzivci sveta - Van Dajk kada je prelazio iz Sautemptona u Liverpul (75 miliona funti), a Stam kada je iz redova PSV pojačao Mančester Junajted (1998. godine koštao je 10,6 miliona funti).

Van Dajk je u dresu Liverpula osvojio Ligu šampiona prethodne godine, a trenutno je na dobrom putu da svom timu donese prvu titulu šampiona Engleske posle 30 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading