EKSKLUZIVNO: Siniša još jednom pokazao kakav je borac - Miha stiže u Srbiju po Zlatnu loptu FSS!

Autor:

Sport

10.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoje prave reči koje bi opisale Sinišu Mihajlovića (50), legendu jugoslovenskog fudbala i trenera Bolonje, koji se od sredine jula meseca ove godine kao lav bori s akutnom leukemijom. Koliki je Miha zaista borac i kakvo junačko srce kuca u njegovim grudima, potvrđuje ekskluzivno saznanje Srpskog telegrafa da će 20. decembra lično doći da preuzme Zlatnu loptu Fudbalskog saveza Srbije, koja se tradicionalno dodeljuje najboljem treneru i igraču za godinu na izmaku. Za najboljeg fudbalera Srbije u 2019. godini izabran je Dušan Tadić, as Ajaksa.

Siniša Mihajlović

DEKI DESNA RUKA

Biće to prvi put da Grande Siniša dolazi u domovinu, otkako se pre pet meseci uhvatio ukoštac s opakom bolešću i prošao je kroz tri ključne faze lečenja hemioterapijom uz presađivanje koštane srži. Podršku i društvo Mihi na putu od Italije do rodne Srbije praviće Dejan Stanković, kum i nekadašnji saigrač iz Intera, Lacija i nacionalnog tima. Suvišno je trošiti reči o njihovom odnosu i svemu onom kroz šta su zajedno prošli u životu.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

- Mihajlović i Stanković stižu na dodelu Zlatne lopte 20. decembra. Prvobitno je planirano da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza ode u Bolonju da dodeli Siniši nagradu, a on bi se putem video-linka obratio prisutnima i zahvalio na lepom priznaju. Ipak, nakon što mu je doktor Mikele Kalvo, jedan od vodećih italijanskih stručnjaka i direktor odeljenja za hematologiju Instituta "Sveta Ursula" u Bolonji, odobrio da može da putuje avionom, Miha je uz konsultaciju s porodicom odlučio da dođe u Srbiju. Raduje se dolasku i čitavoj toj pozitivnoj priči - otkrio je za naš list izvor blizak Mihajloviću.

RepublikaFoto: Starsport
Proglasiće najboljeg - Slaviša Kokeza

OSTAJE U SRBIJI

Ovakav epilog raduje i ohrabruje sve one koji prate Sinišino lečenje i borbu s akutnom leukemijom, baš kao i činjenica da je u nedelju uveče bio na klupi Bolonje u porazu od Milana (2:3). Ipak, Mihajlovićeva komunikacija s novinarima i prijateljima će iz bezbednosnih razloga po njegovo zdravlje biti svedena na minimum, s obzirom na to da mu je imunitet i dalje slab i da mu bilo kakva prehlada ili virus može ozbiljno da mu naškodi.

Levonogi bombarder i bivši selektor "orlova" će po dobijanju Zlatne lopte ostati još tri dana u Srbiji, posle čega bi trebalo da usledi povratak u Italiju.

Pioli: Želeo sam da zagrlim Mihajlovića!

Trener Milana Stefano Pioli priznao je da su ga preplavile emocije kada je video Mihajlovića ponovo na klupi Bolonje.

- Bilo je istinsko zadovoljstvo videti ga. Želeo sam da ga zagrlim, ali on je rekao da je bolje da to ne činim zbog njegovog stanja. Bilo je uzbudljivo, lep trenutak i nadam se da je na putu ka potpunom oporavku - rekao je Pioli.

Stefano Pioli i Siniša Mihajlović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading