Najgori Bajern u poslednjih 25 godina!

Autor:

Sport

09.12.2019

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalere Bajerna u sredu očekuje meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Totenhema u Minhenu. Bavarci imaju priliku da postanu prvi nemački tim u istoriji koji je grupnu fazu LŠ završio sa svih šest pobeda. Međutim, Bajernu u Bundesligi ruže ne cvetaju, pošto ima najgori start u poslednjih 25 godina.

Fudbaleri Bajerna

Subotnji poraz od Borusije Menhengladbah (1:2) bio je drugi uzastopni za Bajern u prvenstvu, posle čega je ekipa pala na sedmo mesto sa 24 boda iz 14 utakmica: sedam pobeda, tri remija, četiri poraza.

Tako loš start sezone nemački gigant nije imao još od sezone 1994/95, kada je na klupi sedeo Đovani Trapatoni.


Ekipa koju su predvodili Lotar Mateus, Žan Pjer Papen, Mehmet Šol, Ditmar Haman, Kristijan Cige... imala je u prvih 14 kola pet pobeda, sedam remija i dva poraza.

Tu sezonu Bajern je završio kao šesti na tabeli, što bi sada bilo ravno katastrofi imajući u vidu uložen novac u tim i ambicije kluba.

I pored loših igara u prvenstvu, ekipa je uspela da osvoji Kup Nemačke i domogne se polufinala Lige šampiona.

Za današnje pojmove, zanimljivo je da Trapatoni nije bio smenjen tokom sezone. Za razliku od njega, Niko Kovač je dobio otkaz 3. novembra, posle ubedljivih 1:5 u duelu sa Ajntrahtom iz Frankfurta.


Tim je poveren pomoćniku Hansu Fliku, koji je vezao četiri pobede, među njima i velikih 6:0 protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali su se onda dogodila dva poraza - od Bajer Leverkuzena kod kuće (1:2) i pomenuti u Menhengladbahu.

Pobeda od Totenhema u sredu (21.00) sigurno bi popravila raspoloženje, ali dueli sa Verdero, Frajburgom i Volfsburgom koji predstoje u Bundesligi do kraja godine sigurno će za navijače biti mnogo, mnogo važniji - jer treba dostići sedam bodova prednosti vodeće Borusije Menhengladbah.

Od rezultata do zimske pauze verovatno će i zavisiti Flikova sudbina kao glavnog trenera.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading