Bajern pao posle preokreta, Dortmund brutalan kod kuće!

Autor:

Sport

07.12.2019

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su poraženi od Borusije Menhengladbah sa 2:1, dok je Borusija Dortmund demolirala Fortunu Dizeldorf sa 5:0 u okviru 14. kola Bundeslige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Borusije Menhengladbah - Bajern Minhen

Propustio je Bajern tri prilike u uvodninm minutima, da bi u u 19. minutu ostali bez Tolisoa, koji je morao da napusti teren zbog povrede, zamenio ga je Perišić.

Nastavio je Bajern da preti, ali je pokušaje Milera i Kimiha uspeo da ukroti Jan Somer.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi nakon samo četiri minuta igre u nastavku Bavarci stigli do prednosti, efektan gol Ivana Perišića sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, domaćin se nije predavao, igrao se 60. minut kada je nakon kornera Hofmana gol postigao Bensebaini za 1:1.

Stindl je umalo preokrenuo rezultat u 80. minutu, da bi samo minut kasnije Kimih bio u prilici da vrati prednost Bavarcima, ali je Somer bio spreman.

U nadoknadi Havi Martinez je skrivio penal za domaći sastav, zaradio je i drugi žuti karton pa je morao napolje, a precizan je sa kreča bio Bensebaini, te je Gladbah preokrenuo rezultat, na kraju i slavio.

Dortmund se "razgoropadio" protiv Fortune. Razigrali su se "Milioneri", u prvom poluvremenu su poveli preko Marka Rojsa, koji je bio strelac u 42. minutu na asistenciju Piščeka.

Otišlo se sa 1:0 na odmor, da bi u nastavku Dortmund potpuno dotukao rivala.

Na 2:0 je povisio Torgan Azar u 58. minutu, Sančo piše asistenciju, da bi samo pet minuta mladi Englez postigao pogodak za 3:0, na asistenciju Rojsa.

Drugi gol Rojs postiže u 69. minutu, Azaru ide asistencija, da bi Sanču u 74. minutu drugim pogotkom postavio konačan rezultat, na asistenciju Hakimija.

RB Lajpcig je bio bolji od Hofenhajma sa 3:1 (1:0), Frajburg  je savladao Volfsburg  sa 1:0 (0:0), a Majnc je okrenuo Augsburg 2:1 (1:1).

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su rezultatom 2:1 pobedili Šalke u derbiju 14. kola nemačke Bundeslige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading