Nova avantura u Grčkoj: Milan Rastavac preuzeo klub pun legije stranaca!

Autor:

Sport

05.12.2019

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka je obećana zemlja za Milana Rastavca. Nekoliko meseci pošto je napustio kormilo Ksantija, srpski stručnjak je preuzeo grčkog prvoligaša Asteras Tripolis. Rastavac je na klupi kluba iz Tripolija nasledio španskog stručnjaka Borhu Himeneza koji je došao letos, ali je smenjen zbog serije slabih rezultata. Asteras se trenutno nalazi tek na 12. mestu prvenstvene lestvice i verovatno mu predstoji drugi deo sezone u plej-autu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Milan Rastavac

Milan Rastavac je tako postao prvi Srbin na klupi Asterasa koji se u prošlosti najčešće oslanjao na domaće stručnjake, pa je Rastavac tek peti inostrani trener u klupskoj istoriji.

Srpski stručnjak je na kraju prošle sezone napustio klupu Ksantija koji je vodio dve pune sezone i ostavio je dobar utisak.

U prvoj sezoni je završio kao šesti, dok je u drugoj rezultat bio slabiji i Ksanti je na kraju sezone završio kao 12.

Rastavac je ugovor sa Asterasom potpisao do kraja sezone i imaće zadatak da popravi plasman u prvenstvu, ali i da što dalje dogura u nacionalnom kupu gde se tim plasirao u šesnaestinu finala.

Kostur Asterasove ekipe čine španski fudbaleri koji ima čak 11 i većina su starteri. Tu su još  petorica Argentinaca (dvojica starteri), dvojica Nigerijaca i jedan Kipranin.

Samo dvojica grčkih fudbalera su u dosadašnjem delu sezone imali bitne uloge.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading