Predsednik FSS ugovorio saradnju sa FIFA: Kokeza dovodi Infantina u Srbiju!

Autor:

Sport

05.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je ozbiljan činilac u svetskoj kući fudbala, a o tome svedoči i jučerašnji sastanak predsednika FSS Slaviše Kokeze (42) sa prvim čovekom svetske kuće fudbala Đanijem Infantinom (49). Kokeza i Infantino sastali su se u Cirihu i u prijatnom razgovoru ugovorili saradnju i dolazak predsednika FIFA u zvaničnu posetu iduće godine. Još nije preciziran tačan datum, ali je sigurno da će Infantino obići kuću fudbala u Staroj Pazovi, baš kao što je učinio i njegov prethodnik i zemljak Sep Blater 2013. godine.

RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza i Đani Infantino

Kokeza i Infantino su razgovarali o saradnji između FSS i FIFA, odnosno na koji način krovna svetska fudbalska organizacija može da pomogne našem savezu, konkretno oko projekta administrativne zgrade u kojoj bi bile smeštene sve rukovodeće strukture u srpskom fudbalu.

Takođe, bilo je reči i o projektu u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će se zidati novi hotel za A reprezentaciju, kao i spa-centar.

RepublikaFoto: fss.rs
Prijateljsko ćaskanje: Predsednici razgovarali uz kafu

Infantino je deveti predsednik FIFA u istoriji. Izabran je 26. februara 2016. godine, a prethodno je od 2009. godine bio generalni sekretar UEFA. Poseduje italijanski i švajcarski pasoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading