Pljačka veka u srpskom fudbalu: Vuletić otkrio kako su Živkovići osakatili Partizan za sva vremena!

Autor:

Sport

03.12.2019

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić obelodanio je kako su fudbaler Andrija Živković i njegov otac Jovica "izradili" crno-bele dovodeći klub iz Humske u sitaciju da umesto zarade mora da plaća penale investicionom fondu koji je otkupio aktuelnog igrača Benfike. I sada se sa nevericom spominje zima 2016. godine kada je Živković odbio da potpiše ugovor sa crno-belima, koji je naneo veliki štetu klubu.

RepublikaFoto: Starsport/Tanjug/AP
Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić potpuno otvoreno o slučaju "Andrija Živković"

Celu priču je na Pravnom fakultetu objasnio Vuletić, koji je i tada bio funkcioner Partizana.

- Septembra 2014. godine, rukovodstvo Partizana na čelu sa gospodinom Đurićem potpisalo je ugovor sa jednim investicionim fondom po kom je 50 posto ekonomskih prava na Živkovića prodato upravo tom investicionom fondu. U to vreme, Andrija nije bio ni na fudbalskoj mapi, priliku je dobijao samo sa klupe, a bilo je slučajeva kada nije bio ni u protokolu - počeo je Vuletić podsećajući:

- Onda se desio Novi Zeland 2015. godine i SP za omladince kada je Živković ’’eksplodirao’’ i kada je njegova cena na tržištu drastično skočila. Nakon toga, Živković je igrao sjajno i u dresu Partizana sa kojim je izborio igranje u Ligi Evrope. Krajem 2015. godine na adresu kluba stiže ponuda Benfike od 5 miliona evra, što bi crno-bele tada izvuklo iz krize, jer je te 2016. godine Partizan praktično bio bez dinara - istikao je funkcioner Partizana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dres Partizana nosio je na 93 utakmice u svim takmičenjima uz 24 pogotka

U istom tonu je nastavio čelnik Partizana...

- Živković odbija da napusti Partizan, pod izgovorom da ne želi još da napusti klub, iako mu na leto 2016. godine ističe ugovor i tada bi kao slobodan igrač i bez obeštećenja klubu, uz mnogo veću platu, mogao da ode negde - rekao je Vuletić i dodao:

- To se na kraju i dogodilo. Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenica da po ugovoru koji je potpisao Dragan Đurić sa tim investicionim fondom godinu ranije, Partizan je bio dužan da prihvati prvu ponudu koju dobije od nekog kluba, a ukoliko se to ne desi, Partizan je bio dužan da plaća penale u vrednosti 50 posto dostavljene ponude, tačnije 2.5 miliona evra u ovom slučaju - naveo je on.

RepublikaFoto: Starsport
Bez dlake na jeziku o "Srpskom Mesiju"

Vuletić je otišao i korak dalje otkrivajući nove pojedinosti u vezi sa ovim slučajem.

- Pa tako Partizan umesto da zaradi 5 milona evra, on je bio dužan da plaća 2.5 miliona. Da to ne bude sve postarao se roditelj Živkovića. Naime, otac Andrije Živkovića je zajedno sa Andrinjim menadžerom napravio novi investicioni fond pod nazivom ’’Žile internacional’’ koji od Benfike na ruke dobija 3 miliona evra i tako Živković odlazi u Benfiku, a Partizan je morao da otplaćuje penale od 2.5 milona evra umesto da prihoduje 5 miliona - zaključio je Vuletić.

BEZ SEKUNDE NA TERENU OVE SEZONE!

Andrija Živković i danas nosi dres portugalske Benfike a, njegova trenutna tržišna vrednost je oko 8 miliona evra, po proceni renomiranog sajta Transfermarket. Zanimljivo da ove sezone u svim takmičenjima nije odigrao ni sekundu, a nijednom nije bio u konkurenciji za utakmicu. Za Benfiku je u svim takmičenjima prošle sezone odigrao 30 utakmica i još uvek nije uspeo da se upiše u listu strelaca, pa nije ni čudo što se u portugalskoj štampi već sada spekuliše gde bi Živković mogao da nastavi karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraj epizodne uloge u prestonici Portugala

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Doktor

03.12.2019 21:27

Uprava je sklapala štetne kratkovide ugovore po klub. Prodavala igrace bez njihovog znanja. Falsifikovali potpise igraca. To im se osvetilo. Fudbaleri nisu robovi niti roba da mogu tako da se prodaju.