Stojkovića menja genije za penale: Partizan se pojačava reprezentativcem Srbije između stativa!

Autor: Mozzart Sport

Sport

02.12.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani golman Voždovca i mlade reprezentacije Srbije Milan Ilić nalazi se na meti Partizana, saznaje Mozzart sport.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Ilić je dete Vojvodine, ali kako nije dobio šansu u Novom Sadu pored neprikosnovenog Emila Rockova odlučio je da, posle sezone na pozajmici u Proleteru, avgusta 2018. pređe u Voždovac i za sezonu i po u dresu Zmajeva postao jedan od boljih mladih golmana na superligaškog sceni.

Dosad je skupio 45 utakmica za tim iz Zaplanjske ulice, a posebno se istakao odbranjenim penalima. Od 13 kaznenih udaraca zaustavio je čak šest i to: Aleksi Vukanoviću dok je nosio dres Napretka, lane Milanu Makariću na meču sa OFK Bačkom i Stefanu Čoloviću iz Proletera, da bi u aktuelnoj sezoni prozreo udarce Ivana Rogača iz Inđije, Đura Zeca iz Napretka i Nenada Lukića iz TSC-a.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Ilić protiv Crvene zvezde na utakmici tokom vikenda

Iako je Voždovac u subotu veče poražen na stadionu „Rajko Mitić“, stručnjci su saglasni u oceni da je Marko Ilić (ugovor do juna 2021) imao nekoliko zapaženih intervencije i protiv Crvene zvezde.

Marko Ilić nije jedini golman na koga iz Partizana motre, što svedoči o planu da se tokom zime i taj deo ekipe osnaži. Mada će mnogi pomisliti da je dovođenje novog čuvara mreže usko vezano sa kiksom Vladimira Stojkovića u Hagu, takav zaključak ne odgovara istini, jer je odavno prisutna ideja da se angažuje još jedna „jedinica“ u situaciji kad Nemanji Stevanoviću ugovor ističe sledećeg, a Filipu Kljajiću leta 2021.

RepublikaFoto: Starsport
Šest penala je odbranio mladi reprezentativac Srbije

Kako je i sam Stojković u jeseni karijere, jasno je da crno-beli moraju da misle na budućnost i da se rukovode idejom da angažuju kvalitet sa srpske scene, jer bi bilo pogubno ako bi jedno mesto stranca potrošili na čoveka među stativama.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading