Prvi put u startnoj postavi i het-trik Langa za ubedljivu pobedu Ajaksa!

Autor:

Sport

01.12.2019

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa zabeležili su devetu pobedu zaredom u domaćem prvenstvu, pošto su u 15. kolu na gostovanju savladali Tvente sa 5:2. Heroj Ajaksa postao je 20-godišnji Noa Lang, koji je postigao het-trik u prvom meču u kojem se našao u startnoj postavi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Noa Lang

Bila je to peta utakmica zaredom na kojoj je Ajaks postigao više od četiri gola u domaćem prvenstvu.

Ekipa iz Amsterdama je slavila posle preokreta, iako je posle samo 20. minuta gubila sa 2:0. 

Zapretili su gosti već u prvim minutima meča, ali su već u 15. minuti primili gol. Tvente je u vođstvo doveo Keito Nakamura. Samo četiri minuta kasnije Ajtor Kantalapjerda je udvostručio prednost domaćih.

Ipak, nastavak meča je doneo dominaciju Ajaksa. Već u 32. minutu Noa Lang je postigao prvi gol, pa je smanjio zaostatak gostiju na 2:1. Do kraja poluvremena ekipa Ten Haga je imala još jednu izglednu priliku, ali je nije iskoristila.

Početkom drugog dela utakmice, posle asistencije Dušana Tadića, Lang je postigao i drugi gol. Igrao se 51. minut.

Ubrzo potom je Ajaks i poveo. Strelac u 61. minutu je bio Klas-Jan Huntelar. Već u 70. minutu Lang je zaokružio fantastičnu partiju svojim trećim golom za 4:2.

Konačni rezultat postavio je u poslednjem minutu sudijske nadoknade Huntelar.

Ajaks je ostvario 13. pobedu u domaćem prvenstvu i sa 41 bodom se nalazi na prvom mestu na tabeli. Tvente je pretrpeo sedmi poraz, te se sa 18 bodova nalazi na 12. poziciji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading