Večiti sredinom decembra igraju odložene utakmice u domaćem prvenstvu!

Autor:

Sport

28.11.2019

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je pronađen termin za letos odložene utakmice Crvena zvezda – Čukarički i Radnik – Partizan. Tražila se rupa u rasporedu, da bi na kraju iz kancelarije Zajednice Super i Prve lige Srbije obavestili klubove kako će večiti na teren 14. i 15. decembra. U sedmici u kojoj završavaju učešće u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, večiti će imati još jednu obavezu, tako što će prvak države tri dana posle gostovanja Olimpijakosu u Pireju sačekati Brđane, dok će crno-beli neposredno posle duela sa Astanom morati put Surdulice.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći i Bojan Ostojić u duelu na prethodnom večitom derbiju

U pitanju su mečevi šeste runde šampionata, prolongirani letos zbog, kako je tad objašnjeno, opšteg interesa srpskog fudbala i pokušaja da se dva najpopularnija kluba domognu grupne faze UEFA takmičenja. Što se i desilo.

Jedina je nevolja za organizatore takmičenja što nisu mogli ranije da pronađu termin, jer su i Zvezda i Partizan tokom jeseni morali vanredno na teren kako bi, iz istog razloga, odradili mečeve takođe odloženog drugog kola.

Kako se ne bi desilo da tokom zimske pauze crveno i crno-beli imaju manje utakmica od ostatka lige, pod plaštom „zaštite integriteta takmičenja“ odlučeno je da najpre odigraju zaostale utakmice, a da se kompletno 21. kolo, koje je prema prvobitnom rasporedu bilo na programu 14. i 15. decebra prebaci za prolećni deo šampiona i da taj deo sezone bude otvoren 15. februara.

S tim što i ovde valja imati rezervu, pošto su u dopisu FSS klubovi obavešteni kako će izmena rasporeda biti izvedena naknadno, zavisno od toga hoće li Crvena zvezda i Partizan izboriti plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

U istom terminu, 14 ili 15. decembra, sastaće se u Novom Sadu Proleter i Radnički kako bi nadoknadili meč iz 16. kola, odložen zbog bolesti velikog broja fudbalera iz Niša.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading