BOMBA IZ ENGLESKE: Maurisio Poketino više nije trener Totenhema!

Autor:

Sport

19.11.2019

19:42 >> 19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski premijerligaš i učesnik Lige Šampiona, Totenhem Hotspur otpustio je argentinskog stručnjaka Maurisija Poketina sa mesta šefa stručnog štaba!

RepublikaFoto: Starsport
Maurisio Poketino

Engleski premijerligaš rastao se sa Argentincem koji je u klub stigao u maju 2014. godine iz Sautemptona. 47-godišnji stručnjak je najveći uspeh na klupi "pevaca" ostvario prethodne sezone kada je ekipa stigla do finala Lige šampiona u kojem je na kraju poražena od Liverpula.

Poketino je trenersku karijeru počeo u Espanjolu, a prvi klub u Engleskoj bio mu je Sautempton u kojem je proveo nepunih šest meseci.

Ove sezone, ekipu je pratilo mnogo skandala pored loših rezultata, pričalo se o svađama igrača, a glavni problem bila je žena, kako su mnogi mediji prenosili informacije iz Engleske.

Totenhem je posle dvanaest kola u Premijer ligi, tek na četrnaestoj poziciji sa samo tri pobede, pet remija i četiri poraza i ukupno 14 bodova.

RepublikaFoto: Starsport
Radost fudbalera Totenhema na stadionu Rajko Mitić

Sa druge strane, u Ligi šampiona ima dve pobede i po jedan remi i poraz za ukupno sedam bodova i drugu poziciju na tabeli.

Probudili su se protiv Crvene zvezde jer su sa 5:0 slavili u Londonu i 4:1 u Beogradu.

Argentinskom strategu će na ime obeštećenja pripasti 12.500.000 evra!

Na kraju statistika Maurisija Poketina u Totenhem Hotspuru za period manji od pet godina u svim takmičenjima:

Utakmica: 293

Pobeda: 159

Nerešeno: 62

Poraza: 72

RepublikaFoto: Starsport

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading