Zvezdine legende odale počast Rajku Mitiću!

Autor:

Sport

19.11.2019

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 97 godina na današnji dan rođen je jedan od najvećih fudbalskih majstora sa naših prostora, prva Zvezdina zvezda - Rajko Mitić. Legende kluba su polaganjem venca na bistu Rajka Mitića ispred najvećeg stadiona obeležile ovaj dan.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Polaganje venca u čast prve Zvezdine zvezde

Legendarni fudbaler rođen je u selu Dol, blizu Bele Palanke, 19. novembra 1922. godine, a preminuo je 29. marta 2008. Za crveno-bele je nastupao 14 sezona - od osnivanja 4. marta 1945. i sve do novembra 1958. Odigrao je 572 utakmice i postigao 262 gola, bio je kapiten i doprineo je osvajanju šest titula.

Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Stanislav Karasi, Jovan Kule Aćimović i druge legende crveno-belih obeležile su dan na koji je pre 97 godina rođen Mitić.


Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović podsetio se vremena kada je sa Mitićem radio u klubu.

- Bio je pre svega bio veliki čovek. Fenomenalan igrač, a kasnije i sjajan funkcioner. Takođe, bio je i odličan novinar. Vrlo rado se sećam perioda sa njim i moram da priznam da sam ga voleo. Rajko Mitić je prva "Zvezdina zvezda" i prvi fudbalski mađioničar. Bio u Zvezdi i kada nije fizički prisutan, svi su ga obožavali, preko saigrača, do publike koja je svaki njegov potez ispraćala ovacijama. Fudbalska legenda koja i dalje živi- rekao je Mijailović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading