Preko Skandinavije do Evropskog prvenstva: "Orlove" očekuje plejada mladih talenata željnih velikog uspeha!

Autor:

Sport

18.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela preko kvalifikacija da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Snove su nam prvo srušili Ukrajinci golom u poslednjoj sekundi utakmice, a potom i Portugalci koji su izborili drugo mesto na tabeli grupe B pobedom nad Luksemburgom na gostujućem terenu. Sledi nam baraž, jedan nimalo lak protivnik sa kojim treba dobro da se upoznamo, ali i pripazimo...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Norveške

Danas svi igraju fudbal, pomalo i zastarela fraza kada želimo da se izvučemo nakon nekog lošeg rezultata, ali iako Norveške nema na velikim takmičenjima od 2000. godine kada joj je u grupi presudila baš Jugoslavija, fudbalski fanatici u ovoj skandinavskoj zemlji mogu slobodno da kažu da imaju fantastičnu mladu generaciju.

Popularne "lavove" predvodi najbolji mladi napadač Evrope - Erling Brut Haland. 19-godišnjak briljira ove sezone, a sigurno je da će Red Bul Salcburg zaraditi "rudnik zlata" ukoliko mladi plavušan nastavi u ovom ritmu.

Ipak, ako govorimo o nekom izvornom vođi ekipe, ta titula bi mogla da pripadne godinu dana starijem krilnom fudbaleru Martinu Edegardu.

Ovaj momak je sa samo šesnaest godina pojačao Real Madrid,a posle tri godine sazrevanja naredne sezone bi mogao da konkuriše za prvu ekipu kraljevskog kluba pošto ima solidne partije u Real Sosijedadu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Martin Edegard

Poslednji iz reda talentovanih, ali i ne manje važan je Sander Berge, 21-godišnji vezista koji je bio jedan od predvodnika šampionske generacije Genka prethodne sezone.

Prema dostupnim informacijama, ponude su poslali Napoli i Liverpul, a kada te traži prvak Evrope, to nije nimalo mala stvar.

Napad reprezentacije Norveške predvodi iskusni Džošua King, napadač Bornmuta koji je već godinama u Premijer ligi. Levo krilo je rezervisano za Seltikovog supertalentovanog Mohameda Eljnusija.

Kada govorimo o ostatku tima, poznat nam je i desni bek Olimpijakosa, Omar Elbadelaui, treba napomenuti iskusnog golmana Herte, Rune Jarštejna, a Seltik ima još jednog prestavnika u vidu štopera Kristofera Ajera. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džošua King

Kapitenska traka je oko ruke Stefana Johansena, saigrača našeg Aleksandra Mitrovića u Fulamu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefan Johansen (crveni dres sa brojem 8)

TVORAC ISTORIJSKIH USPEHA ISLANDA SELEKTOR NORVEŠKE!

Na klupi Skandinavaca je Šveđanin Lars Lagerbak, legendarni 71-godišnji stručnjak. Lagerbak je pet godina vodio nacionalnu selekciju Islanda. Sa ovom reprezentacijom stigao je čak do četvrtfinala prošlog Evropskog prvenstva i tako napravio istorijski rezultat. Norvešku je do sada vodio na dvadeset i osam utakmica - Četrnaest pobeda, osam remija i šest poraza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lars Lagerbark

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading