Ševčenko pred "orlove": Poštujemo Srbiju, nateraćemo i domaće navijače da navijaju za nas!

Autor:

Sport

16.11.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Ukrajine Andrej Ševčenko rekao je pred meč sa Srbijom (nedelja 15.00 h stadion "Rajko Mitić") da njegova ekipa mora da ispoštuje Srbiju kao protivnika, iako je njegov tim već završio posao u kvalifikacijama i kao prvoplasirana iz grupe otišla na Evropsko prvenstvo naredne godine.

RepublikaFoto: Starsport
Andrej Ševčenko

Srbija s druge strane ima samo minimalne i matematičke šanse da se plasira i za to joj je potrebna pobeda nad Ukrajinom i da Portugalci kiksnu u meču sa Luksemburgom.

- Važno je da se dobro pripremimo i odigramo jer Srbi imaju veliku motivaciju s obzirom na žreb i prethodne rezulate, naš tim se ozbiljno priprema za meč - rekao je Ševčenko na konferenciji pred susret sa "orlovima."

Navijačima Ukrajine nije dozvoljeno da dođu u Beograd na utakmicu sa Srbijom, što selektor Ukrajinaca nije hteo previše da komentariše.

- Ukoliko je postojao neki konflikt on treba da se smiri, ali savezi odlučuju o tome. Poštujemo Srbiju, svi su dobri igrači i zato ne bih raspirivao dalje ovo pitanje u vezi sa konfliktom navijača - istakao je Ševčenko.

Nada se da će njegov tim čak i srpske navijače dobrom igrom naterati da navijaju za Ukrajinu.

- Nama je uvek prijatno kad je pun stadion i kad su dobri navijači, bez obzira na to što nisu naši. Ako budemo dobro igrali trudićemo se da ih motivišemo da počnu da navijaju za nas. Što se tiče atmosfere, na mnogim stadionima je ona bila dobra i mnoge sam zapamtio - iskren je nekadašnji napadač Milana, Čelsija i kijevskog Dinama

Ukrajina je u junu ponizila Orlove sa 5:0, ali se od tada promenio selektor Srbije jer je otišao Mladen Krstajić, a došao Ljubiša Tumbaković. Vratilo se i nekoliko igrača sa kojima je Krstajić bio u svađi, ali su ponajviše pred meč promenjene rezultatske okolnosti.

- Što se tiče motivacije srpskog tima, to je dobra i prava. Kada smo pobedili u Lavovu tada je situacija bila drugačija jer je naš zadatak bio da osvojimo tri boda i to smo uradili. Odnosimo se prema njima kao prema dobrom timu i biće to igra dva ravnopravna protivnika. Za Ukrajinu je bitno da osvoji nove bodove zbog daljeg žreba. Srbija se bori za drugo mesto na tabeli i ona ima svoj cilj - istakao je selektor Ukrajinaca.

RepublikaFoto: Starsport
Andrej Ševčenko

Ševčenko nije hteo da bude "prorok" i da prognozira koji će rezultat da bude u nedelju, dok je golman Andrej Pjatov izrazio nadu da opet neće primiti gol kao i pre pet meseci u Lavovu.

- Ne želim da dajem nikakve prognoze, ako srpski tim pokaže bolju igru, znači da je bolji zato što je ovo fudbal. A ako Ukrajina bude bolje igrala, onda ćemo mi pobediti - kratko je ocenio Ševčenko, dok je Pjatov dodao da je kao golman dužan da ne pušta loptu u gol, ali i da to ne zavisi samo od njega.

- Mnogo je vremena do šampionata Evrope, mi sada razrađujemo strategiju, ali videćemo šta će žreb pokazati i da li će izbor biti mlađi ili uigraniji fudbaleri. Videćemo da li će to biti igrači koji su igrali manje ili iskusniji igrači - zaključio je Ševčenko.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading