Zvezda dobija novu himnu?!

Autor:

Sport

16.11.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki srpski pesnik Ljubovoje Ršumović gostovao je na Zvezda TV i tom prilikom je govorio o svojoj ljubavi prema crveno-beloj boji!

RepublikaFoto: Starsport
Delije

Pisac stihova ''Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali crveno-beli'', što je inače i himna Zvezde, istakao je da bi u skorije vreme mogao da napiše novu ili čak redizajnira staru.

Podsetimo, Ršumović je napisao stihove, a pesmu je je komponovao Sanja Ilić sedamdesetih godina prošlog veka. Prvo izvođenje na stadionu Crvene zvezde pred 80 hiljada ljudi bilo je ispraćeno nezapamćenim aplauzom i ovacijama.

- Za mene je veliki uspeh bio što su upravo moji stihovi postali himna Crvene zvezde jer sam tada bio i u upravi kluba. Voleo bih i da ponovo uradim himnu, tačnije da redizajniramo postojeću. Želeo bih da je osavremenim u ritmu, ali nije problem ni da se napravi nova himna. Podržao bih i da je uradi nova generacija muzičkih stvaralaca. U mojoj mladosti svake godine se u martu mesecu pravila velika priredba na kojoj su se dodeljivale nagrade, a reditelji Đorđević, Šotra, Ivan Bekjarev i ja smo pravili scenarija i režirali taj događaj. To je bilo vreme kad su i Zvezdine zvezde počele da se pojavaljuju i uvažavaju. Drago mi je što je naš stadion poneo ime prve Zvezdine zvezde Rajka Mitića - istakao je Ljubivoje Ršumović.

Nije Ršumović tek tako pomenuo ime čuvenog Rajka, jer je baš on osvojio njegovo srce i usadio mu ljubav prema Zvezdi.

- Za Zvezdu znam 70 godina. Kada sam imao 11 godina otac je doneo list „Borbu“ u kojem se pominjalo ime Rajka Mitića i Crvene zvezde. Nekako mi je on nešto više značio nego neka druga imena. Mi smo imali u mom selu fudbalske timove, igrali smo protiv ostalih seoskih ekipa. Uvek smo u tim mečevima davali sebi imena Zvezdinih igrača, a ja sam naravno bio upravo Rajko Mitić. Tako se rodila ljubav prema Crvenoj zvezdi i još uvek nije prestala - zaključio je iskreno veliki srpski pesnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading