Hronološki problemi "orlova": PET GODINA nismo videli dva meča zaredom u istoj postavi, po primljenim golovima skoro u društvu "liliputanaca!"

Autor:

Sport

15.11.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Luksemburg sa 3:2 u Beogradu u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mnogi nisu bili zadovoljni igrom naše selekcije, a logično pitanje koje se nameće je - gde je problem?

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije pred jučerašnju utakmicu protiv Luksemburga

Srbija je uprkos lošim rezultatima tokom kvalifikacija još uvek u igri za plasman na EURO 2020. Za tako nešto trebaće im kiks Portugala u Luksemburgu, ali i pobeda protiv Ukrajine u Beogradu.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića ima 13 bodova iz sedam odigranih mečeva, ali podatak koji brine jeste čak 15 primljenih golova uz isto toliko datih. Dakle, Srbija je na nuli (15:15) što se tiče gol razlike. 

To može da bude dodatan problem ako se pogleda da su od "orlova" više golova tokom kvalifikacija primile reprezentacije poput Gibraltara, San Marina, Andore....

Spisak primljenih golova reprezentacija tokom kvalifikacionog ciklusa:

15 – Srbija, Izrael, Jermenija
17 – Škotska, Bugarska
18 – Malta, Andora
19 – Gibraltar, Farska Ostrva
21 – Estonija
22 – Crna Gora
24 – Moldavija
25 – Litvanija, Lihtenštajn
27 – Letonija
43 – San Marino

RepublikaFoto: Starsport

Problem svega toga možda leži u nečemu drugom, a to je kontinuitet. Možda je za zabrinutost, možda i ne, ali Srbija celih PET godina nije odigrala dva vezana meča u istom sastavu?!

U prevodu to je 51 utakmica sa bar jednim drugačijim igračem u startnih 11 i to 51 vezana utakmica.

Ljubiša Tumbaković je nedavno stigao na mesto selektora pa mu je još rano suditi, ali je pitanje hoće li i on pronaći pravu postavu koja će biti simbol ove generacije. Ili to ili će "orlovi" nastaviti da lutaju...

Srbija poslednji meč kvalifikacija igra u nedelju od 15 časova na stadionu Rajko Mitić protiv Ukrajine, a samo pobeda ostavlja nas u igri za Evropsko prvenstvo. Sve osim toga znači da poslednju šansu tražimo kroz baraž Lige nacija, ali ni tamo nam neće biti lako.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading