Napunićemo Luksemburg i čekati kiks Portugala!

Autor: Todor Petković

Sport

14.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine ulaze u samu završnicu, a zbog loših rezultata u direktnim okršajima sa Portugalom i Ukrajinom, glavnim rivalima u B grupi, "orlovima" je potrebno čudo da bi se domogli kontinentalnog šampionata. Izabranici selektora Ljubiše Tumbakovića (67) zato večeras (20.45, Nova S) moraju da na Marakani u meču kojem će zbog kazne UEFA prisustvovati samo učenici osnovnih škola savladaju Luksemburg, kao i Ukrajinu u nedelju (15.00) i da se nadaju kiksu Portugala.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Svesni su svi u taboru Srbije da nisu velike šanse da Litvanci večeras iznenade Ronalda i drugove u gostima, kao ni Luksemburg tri dana kasnije na domaćem terenu, ali zato obećavaju da će napuniti mrežu rivala kojeg su tukli pre dva meseca (3:1).

SVE ZA TIM

Za golove će biti zadužen pre svih Aleksandar Mitrović (25), koji je sa 31 pogotkom na 53 utakmice šesti strelac u istoriji nacionalnog tima Srbije, odnosno Jugoslavije.

- Luksemburg moramo da dobijemo, nema tu velike filozofije. Namučili su nas u septembru, ali moraćemo da dokažemo da postoji ozbiljna razlika u kvalitetu. Ono što je do nas mi ćemo odraditi i istovremeno se nadati da Portugalci mogu da kiksnu u dve preostale utakmice iako nisu velike šanse za to. Nadam se da će deca iz mnogobrojnih osnovnih škola napraviti lepu atmosferu. Bolje da igramo pred decom nego na praznoj Marakani. Verujem da ćemo biti efikasni, ali nije važan pojedinačni učinak, već uspeh Srbije - poručuje Mitrogol.

IGRAMO ZA GRB

Selektor "orlova" ne sumnja da će igrači u crvenim dresovima večeras biti silno motivisani da obraduju naciju i pored toga što ne drže sudbinu kvalifikacija u svojim nogama.

- Imamo veliku odgovornost prema našoj reprezentaciji, prema grbu na grudima i domovini. Raduje me to što nemam povređenih igrača i svi konkurišu za tim. Nemam dileme oko sastava i verujem da ćemo doći do nova tri boda. Na nama je da trijumfima okončamo jesen, a na rezultate Portugala ne možemo da utičemo - realan je Tumbaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading