U dresu Srbije sam prohodao!

Autor:

Sport

13.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je jedan od nosilaca novog talasa koji je u reprezentaciji Srbije kao selektor 2012. godine pokrenuo Siniša Mihajlović. Kod Mihe je bio nezamenljiv šraf u kvalifikacijama za SP u Brazilu, koje su završene neuspešno, ali je tada Filip Đuričić (27) stekao nemerljivo iskustvo u nacionalnom timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Đuričić

Zbog toga, posle poziva aktuelnog selektora Ljubiše Tumbakovića, Filip sebe može da nazove veteranom u redovima "orlova" iako ga među najboljim srpskim fudbalerima nije bilo čak 44 meseca. Kako je sam istakao, vraća se na mesto gde je fudbalski prohodao jer je u sistemu reprezentativnih selekcija od 13. godine.

- Nedostajalo mi je sve ovo, u reprezentaciji sam od 13. godine. Praktično sam prohodao u reprezentaciji. Od U-13 selekcije, pa do prvog tima. Generalno, nije se mnogo toga promenilo, kuća fudbala je ista. Nedostajalo mi je sve, dugo godina sam bio deo te priče, stvarno mi je jako drago što sam se vratio - istakao je Đuričić u razgovoru za sajt FSS i prisetio se prvog poziva u A tim:

- Bila je ludnica kad sam dobio prvi poziv. Igraš fudbal da bi igrao za reprezentaciju. To je jedna od najbitnijih stvari koja mi se dogodila u životu kad je reč o fudbalu. Druga je što sam igrao na Marakani, a treća što sam postigao gol u Ligi šampiona.

Ciljevi i snovi su jasni. Plasman na Evropsko prvenstvo po svaku cenu. Do tog cilja najverovatnije će se morati kroz Ligu nacija jer "orlovi" moraju sutra (20.45) da savladaju Luksemburg, a potom i Ukrajinu (17. novembar), ali i da se nadaju kiksu Portugala kako bi kroz cilj projurili u kvalifikacijama.

- San svakog igrača je igranje na svetskom i evropskom prvenstvu. Moj cilj je samo da budem deo te grupe koja će otići na EP. Igramo do kraja, nada umire poslednja. Dešavale su se i čudnije stvari, na nama je da pobedimo obe utakmice.

Đuričić je posle nekoliko godina lutanja fudbalski vaskrsao u Sasuolu, timu koji igra ultraofanzivan i zanimljiv fudbal u Seriji A.

- Poslednjih pet utakmica sam odigrao odlično, dao sam dva gola i ekipi je krenulo, što je najvažnije. Bio sam bitan šraf u povratku u gornji deo tabele. Imao sam dve teške povrede i bilo je teško psihički se vratiti, međutim, uspeo sam. Davao sam golove Milanu i Interu u porazima, protiv Verone (1:0) sam postigao jako bitan gol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading