HRVAT PRIZNAO DOPING Srna: Nisam namerno! Sačuvaću čast i poštenje!

Autor:

Sport

22.09.2017

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Šahtjora i ukrajinski reprezentativac Darijo Srna priznao je da je koristio doping.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srna se privremeno povlači

Ukrajinski mediji su pre nekoliko dana objavili da je Srna koristio doping. UEFA je objavila da nije testirala fudbalera Šahtjora, ali se Srna u petak oglasio saopštenjem.

On je u saopštenju naveo da ga je 18. septembra Nacionalnog antidoping cenatr Ukrajine (NADCU) obavestio da je u njegovom uzorku od  22. marta 2017. "pronađena nedozvoljena supstanca".

- Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem da nikada nisam svesno ili s namerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način da povećam svoju sportsku sposobnost - saopštio je Srna.

 

On je rekao da dobrovoljno sarađuje sa NADCU.

- S ciljem da se posvetim svojoj odbrani i sprečim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, doneo sam odluku da se povučem iz svih takmičenja, dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje. Tokom cele karijere uvek sam imao utisak da svakodnevno moram iznova da se dokazujem. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam - poručio je Srna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading