Kapitenski govor Kolarova: Ne gledamo Portugal, reprezentacija svima treba da bude svetinja, ispred ličnog interesa!

Autor:

Sport

11.11.2019

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija Srbije od 14. novembra privodi kraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a kapiten ekipe Aleksandar Kolarov kaže da je za sada ključno da se ekipa ne obazire na druge u grupi B.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Kolarov

Igrao si Premijer ligu, trenutno si u Seriji A, gde ti je lepše i lakše?

- Zahtevna je i jedna i druga liga. Engleska je marketinški više zastupljena, italijanska je više zastupljena na taktici. Engleska više fizički napornija. Ja sam uglavnom igrao u timovima u vrhu tabele i uglavnom sam u svim klubovima igrao napadački - počeo je priču levi bek italijanske Rome. 

Ne pitamo se puno u grupi, kiks Portugala nam je jedina prednost, kako ti gledaš na to?

- Nažalost takva je situacija, gledam da odradimo šta je do nas, da pobedimo ove sve utakmice. Fokusirani smo na nas, ne možemo uticati na Portugal - iskren je kapiten naše reprezentacije.

RepublikaFoto: Starsport

Dugo si u reprezentaciji, ne može da nam se desi da najbolji igraju ili je neko povređen ili uvređen?

- Ne bi bilo ozbiljno da komentarišem igrače i njihove razloge što nisu tu. Reprezentacija mora da bude ispred svega, lični ciljevi moraju da padnu u drugi plan, ma kakva reprezentacija bila. Tako svi treba da gledaju, svi da rade u najboljem smeru - istakao je defanzivac nacionalne selekcije.

Igraćete pred decom na utakmici sa Luksemburgom?

- Sigurno što više dece, ako dođe biće što lepše i za njih i za nas. Oni trebaju da dolaze i na normalnim utakmicama i da smanjimo probleme na stadionima - rekao je on.

RepublikaFoto: Starsport

Srbija se nikada kao samostalna država nije plasirala na EVRO?

- Ne znam baš što ne igramo toliko dugo na prvenstvima, sigurno je to u nama. Mi igrači smo krivi ako ne odemo, ali moramo da razmišljamo da reprezentacija bude svrha. Da damo maksimum i da ponašanje na terenu bude kako treba. Pitanje je samo trenutka kada ćemo napraviti kontinuitet - jasan je kapiten Srbije.

Kod naših fudbalera u našoj ligi je naporno da igraju dve utakmice sedmično, a vi igrate tako ceo život?

- Meni je lakše da igram nego da treniram. Najbitnije je oporavak. Nizak je ritam naše lige, dok je u inostranstvu to mnogo viši ritam - zaključio je Aleksandar Kolarov.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading