Mrkela branio "skupocena" pojačanja i otkrio koji fudbaler mu je velika želja!

Autor: telegraf.rs

Sport

08.11.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela kaže da ne bi trebalo olako suditi o skupoceno plaćenim inostranim igračima koji se nisu najbolje snašli u prvoj polusezoni u dresu srspkog šampiona. Posebno se prethodnih dana od drugog uzastopnog poraza Crvene zvezde od Totenhema (ukupna gol razlika 9:0) apostrofirala loša igra holandskog krila Radživa Van la Pare, ali je Mrkela stao u zaštitu bivšeg igrača Hadersfilda.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela

- Verujem da je Van la Para dobar igrač i mislim da je prekratak period da bismo donosili bilo kakve ocene o nekom igraču koji je odigrao recimo 5 utakmica. Pogotovo Van La Para, koji je bio uključen u najteže utakmice koje je Zvezda odigrala tokom ove sezone, to su utakmice u Ligi šampiona i meč protiv Partizana, odigrao je samo jedan ili dva meča koje možemo da nazovemo lakšim. Što se tiče Van la Pare, poslednje dve utakmice koje je odigrao u Lonodnu i protiv Totenehma u Beogradu, da sam izuzetno zadovoljan, kao i stručni štab. A mislim da su i navijači zadovoljni, jer po onome što dobijam sa foruma navijača Zvezde, Van la Para je najbolje ocenjen sa utakmice protiv Totenhema - izjavio je Mrkela za "Telegraf".

Prema njegovim rečima, za nastup u takmičenju kakva je Liga šampiona, Van la Para je doveden jeftino.

- Teško je to pitanje, šta bi bilo kada bi bilo, to ne mogu da kažem. Ali, kažem vam da sam zadovoljan onim što je Van la Para pružio na ovolikom broju utakmica. Ajde da pustimo bar šest meseci, pa da donosimo neke konačne odluke. Van la Para je poslednji koji je došao, nije prošao ni pripreme sa ekipom. Gurnut je direktno u Ligu šampiona i teške utakmice, ne bi trebalo tako brzo da donosimo takve odluke. Uzmite u obzir da je Lo Selso plaćen 60 miliona, i protiv Zvezde mu je prva utakmica koju je startovao. Španac Bil koji je plaćen od Kopenhagena 5 miliona sada je rezerva. Postoji neki period adaptacije, kada igrači treba da sazru... Šta bi bilo da smo mi doveli Bila za 5 miliona evra i da ne igra kao što ne igra u Kopenhagenu? - rekao je Mrkela.

RepublikaFoto: Starsport

Kako je naveo, cene fudbalera su vrtoglavo skočile, a to je uticalo i na sužen izbor nešto jeftinijih igrača.

- Poštujem sud navijača, a sud navijača je da su zadovoljni onim što je La Para prikazao na meču protiv Totenhema. Za milion evra vi danas ne možete da dovedete gotovo nikoga, jer su cene otišle toliko daleko, da su astronomske. Da li mi možemo da dovedemo igrača koji će biti najbolji i sigurno rešiti meč protiv Totenehma ili Bajerna, mislim da to nije realno. Mi smo dovodili i dovodimo igrače koji nam omogućuju igranje u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. A da se mi takmičimo sa Bajernom ili Totenhemom u dovođenju igrača... Bajern je potrošio za tri igrača 160 miliona evra. I sada mi pričamo da li je za Van la Paru milion evra mnogo. Verovatno u nekim našim uslovima jeste, ali u uslovima u kojima igramo u Ligi šampiona, to je stvarno ništa - rekao je Mrkela.

Za njega nema dileme da je odbrana crveno-belih bolji deo tima.

- Veoma smo zadovoljni kako igra naša odbrana. Milunović i Degenek su odlični igrači, oni su jedni od najzaslužnijih za plasman u Ligu šampiona. A poziv u reprezentaciju za Gobeljića dovoljno govori koliko je napredovao. Jedna od stvari koje su se nepovoljne desile po nas na meču sa Totenhemom jeste izlazak Gobeljića zbog povrede, jer je odlično čuvao Sona, a bio je i među najboljima protiv Totenhema u Londonu. Nismo skratili rotaciju ni malo, na desnom beku imamo Gobeljića i Gajića, i Degenek može da odgovori na toj poziciji, a na štoperu imamo Milunovića, Degeneka, Pankova i Babića - rekao je Mrkela.

On je pohvalio i angažovanje levog beka Žandera.

- Ne znam ko smatra, ko to kaže za Žandera? Nisam čuo takve kritike. Žander je doveden kao levi bek. Levih bekova ima veoma malo. Rodić je povremeni reprezentativac Srbije, postoji još jedan levi bek koji ima kvalitet kojeg bih ja voleo da imam u Crvenoj zvezdi, to je Filip Mladenović. Bekovi su definitivno trenutno najdeficitarnije pozicije u srpskom fudbalu. Da je bilo mogućnosti, uvek je prva ideja da se dovede domaći igrač. Bilo je razgovora sa Mladenovićem, ali on ima ugovor u Poljskoj. Žander je doveden kao alternativa Rodiću. Nije bio skup, jeftiniji je od većine domaćih igrača. I mislim da je, u skladu sa onim koliko je uloženo u njega, opravdao očekivanja - rekao je Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading