Skoro svi Partizanovci stranci dobili pozive reprezentacija, ali ON je i dalje na tankom ledu kdo svog selektora!

Autor:

Sport

07.11.2019

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina stranih fudbalera u redovima Partizana dobili su pozive za reprezentativne mečeve tokom predstojeće pauze. Skoro, jer će se van Srbije, na različite krajeve sveta, zaputiti Takuma Asano, Bibras Natho, Sejduba Suma, Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić, jedino Umar Sadik ostaje u „Zemunelu“, ali se nada kako će i on u budućnosti dobiti poziv državnog tima.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Kad je reč o legionarima, potvrđeno je da su za petoricu stigli pozivi da pred mečeve u novembru. Sejduba Suma se prošlog meseca vratio u tim Gvineje, a ovog ga očekuju dueli sa Malijem 14. novembra u gostima i tri dana kasnije kod kuće sa Namibijom na početku novog kvalifikacionog ciklusa za Kup afričkih nacija.

Selektor Didije Siks je, prvi put od letošnjeg turnira u Egiptu, vratio u reprezentaciju Nabija Keitu, uz napomenu da je vezista Liverpula od početka sezone imao nekoliko problema sa povredom, pa je to glavni razlog izostanka. Keita bi trebalo da bude siguran u prvih 11, a zajedno sa njim, u tandemu, a mogao bi da zaigra baš Suma, koji je „živnuo“ od povratka sa pozajmice u Makabiju i ponovo je bitan faktor u državnom timu.

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma

Standardne igre u Partizanu vratile su prošlog meseca Takumu Asana u selekciju Japana. Čak je dao i gol na poslednjem okupljanju protiv Turkemistana, a pošto je u međuvremenu neizostavan kod Sava Miloševića zalsužio je poziv Hajmea Morijasua za meč azijskih kvalifikacija za Prvenstvo sveta 2020. protiv Kirgistana 14. novembra, kao i okršaj sa Venecuelom pet dana kasnije.

Taj drugi duel suštinski je prijateljskog karaktera, mada ga Japanci tretiraju tako takmičarski, jer se igra u okviru Kirin čelndž kupa, čiji su organizatori i koji su poslednji put osvojili u septembru.

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano

Bibras Natho je dobio poziv selektora Andija Hercoga za mečeve sa Poljskom i Letonijom. Izraelci imaju teoretske šanse da se plasiraju na EURO, ali konkurenti su im Slovenije, Makedonija i Austrija, koja uz to ima i pet bodova više, tako da je teško očekivati da će u Grupi G da se probiju do drugog mesta.

RepublikaFoto: Starsport
Bibras Natho

Kad je reč o „punokrvnim“ strancima, Umar Sadik se, iako igra najefikasniju sezonu karijere, nije našao na spisku selektora Nigerije Ise Sija za mečeve sa Beninom i Lesotom. Visoki špic jeste skrenuo pažnju na sebe, ali valja biti objektivan i reći da su mu konkurenti Ahmed Musa, Viktor Osimhen, Samuel Čukvueze, Emanuel Denis...

RepublikaFoto: Starsport
Igor Vujačić

Na kraju, pozive za novembarske akcije reprezentacije dobila su i dva Crnogorca. Aleksandar Šćekić redovan u selekciji Sokolova koja će 14. novembra gostovati Engleskoj na Vembliju, a novost je da je Igor Vujačić prvi put za vreme selektorskog mandata Faruka Hadžibegića na spisku igrača za taj, kao i prijateljski meč sa Belorusijom pet dana kasnije u Podgorici.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Umar Sadik i Aleksandar Šćekić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading