Zvezdo ne plači, neće te puniti za dve godine!

Autor:

Sport

08.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda pretrpela je u sredu uveče najbolniji poraz u istoriji Marakane, ali debakl protiv Totenhema (4:0) u četvrtom kolu Lige šampiona nije tragičan, smatraju legende kluba. Rival je očekivano bio na znatno višem nivou, konstatuje trener najčuvenije šampionske generacije Ljupko Petrović (72) u razgovoru za Srpski telegraf i ističe da ništa ne može doći preko noći.

RepublikaFoto: Starsport
Đovani Lo Selso je prvi savladao Milana Borjana na stadionu Rajko Mitić u sredu uveče

DRUGA DIMENZIJA

- Totenhem je druga dimenzija fudbala, a Son i Kejn mogu da igraju u bilo kom timu na svetu. I pored takve razlike, Zvezda je mogla da povede. Međutim, kada su oni realizovali prvu šansu, kola su krenula nezadrživo nizbrdo. Zato crveno-beli ne treba da očajavaju i plaču, izgubili su od mnogo boljih - kaže Petrović.

Uprkos debaklu, da je klub iz Ljutice Bogdana i dalje na dobrom koloseku, trener generacije iz 1991. potvrđuje paralelom s tim vremenima.

- Tim koji je pokorio Evropu i svet pravljen je pet godina. Takva sistemska selekcija je i sada potrebna, a ne tako davno se krenulo od nule. Zvezda je već sada dostigla nivo da joj ekipe u plej-ofu kvalifikacija nisu bauk, a za dve godine više neće biti topovsko meso ni za velikane. Kao što sada nije Slavija iz Praga (igrala 0:0 sa Barselonom u gostima), a pre dve godine je izgubila na Marakani. Slično je i sa Dinamom iz Zagreba. Oni vode dobru klupsku politiku, imaju dobru selekciju, to isto radi i Zvezda i verujem da će uskoro biti najmanje na tom nivou - jasan je fudbalski vuk Ljupko.

PRESKOČITI STEPENIK

Slično razmišlja i prekaljeni as iz Petrovićeve generacije Vladimir Jugović (50). On smatra da je Zvezda mnogo uradila ove sezone u LŠ i pored neravnopravnog odnosa snaga sa Totenhemom i da je dostigla zavidan nivo.

- Mogu da pohvalim Zvezdu za sve što je uradila prethodnih godina i što je dostigla zavidan nivo u Evropi. Sada treba raditi na tome da se on preskoči i pređe na viši stepenik. Primetio sam da momci imaju previše respekta kada igraju protiv klubova sa zvučnim imenima, da ove godine bojažljivije ulaze u mečeve i sa manje samopouzdanja. Takođe, kao navijač Crvene zvezde, više sam očekivao od stranaca - istakao je Jugović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Binić: Zvezda već bolja od Dinama kada je ušao u elitu

Nekadašnji as Crvene zvezde Dragiša Binić svestan je razlike u kvalitetu između srpskog i engleskog fudbala, zbog čega Zvezdu savetuje da mora malo da promeni pristup i raste iz godine u godinu.

- Da bismo u Evropi bili bolji, nama za početak treba jača liga, da se igraju teže utakmice. Zvezda je navikla da u Superligi igra napadački, za gol više, a u Ligi šampiona to mora drugačije. Ali polako, Zvezda u prve dve godine Lige šampiona ima bolje rezultate od Dinama tada, zato verujem da će za koju godinu i ona biti konkurentnija klubovima kojima rezervni golman vredi 60 miliona evra - istakao je Binić.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading