Proleće u Evropi: Crveno-beli znaju svoj put do nokaut faze Lige Evrope, poznata četiri moguća scenarija!

Autor:

Sport

07.11.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Totenhema u Beogradu sa 4:0, ali to ne znači da je proleće u Evropi postalo nedostižno, daleko od toga. Crveno-beli još uvek sve drže u svojim rukama!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde pred početak utakmice protiv Totenhema

Posle četiri odigrana kola, situacija se nije bitno promenila u odnosu na prethodno. Crvena zvezda je imala priliku da pobedom u Beogradu nad Totenhemom dođe praktično na korak do proleća u Evropi, ali prvu "meč loptu" crveno-beli nisu iskoristili.

Dobra vest je da Olimpijakos to nije kaznio. Bajern je učinio uslugu Zvezdi i pobedio Grke u Nemačkoj sa 2:0 i ostavio ih na samo jednom osvojenom bodu dok crveno-beli imaju tri.

Nemci su pobedom na "Alijanc areni" obezbedili prolaz u osminu finala Lige šampiona pa će tako rasterećeno doći na megdan šampionu Srbije 26. novembra. Zvezda će tada imati novu šansu da prezimi u Ligi Evrope.

Ovo su četiri moguća scenarija kako Crvena zvezda može do proleća u Evropi:

1. Pobeda protiv Bajerna i poraz Olimpijakosa od Totenhema

Ovakvim ishodom u narednom kolu Zvezda bi pobegla Olimpijakosu na 4 boda razlike i meč u Grčkoj u poslednjem kolu ne bi imao rezultatski značaj, osim klupskog i nacionalnog koeficijenta, naravno.

2. Pobeda protiv Bajerna i pobeda Olimpijakosa nad Totenhemom 

Tako nešto praktično bi značilo da smo opet na početku odnosno da će meč u Pireju odlučivati ko će biti trećeplasirani. Zvezdi bi u tom slučaju odgovarao i bod na gostovanju u Grčkoj.

3. Poraz protiv Bajerna i poraz Olimpijakosa nad Totenhemom 

Takođe, u ovom slučaju ništa se ne bi menjalo u odnosu na sadašnji raspored. Zvezda bi ponovo sve imala u svojim rukama, ali ne bi smela da sebi dozvoli poraz u Grčkoj, bod ili pobeda protiv bratskog kluba garantovali bi proleće u Evropi.

4. Poraz protiv Bajerna i pobeda Olimpijakosa nad Totenhemom

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde i Totenhema pred početak utakmice

Ovakav scenario bio bi najgori mogući po šampiona Srbije. U tom slučaju Olimpijakos bi pretekao Zvezdu i imao bi četiri boda, dok bi Zvezda ostala na tri. Tada bi samo pobeda garantovala crveno-belima da će ostati u Ligi Evrope.

Dakle, Zvezda još uvek sve ima u svojim rukama, a videćemo hoće li se u narednom kolu Lige šampiona sve razjasniti ili se očekuje borba u Grčkoj za proleće.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading