Matić prelomio - napušta Junajted!

Autor:

Sport

06.11.2019

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve glasnije se čuje Nemanja Matić i Mančester junajted bi u januaru mogli da krenu različitim putevima, a sada je poznato i mišljenje srpskog asa o čitavoj situaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić završio misiju u Mančesteru

Matić je tokom leta potpuno izgubio status prvotimca pored talentovanog Skota Mektomineja, koji se odlično snašao u tandemu s Polom Pogbom, zbog čega je Srbin odigrao svega 160 minuta premijerligaškog fudbala raštrkanog kroz tri utakmice, odnosno svega 340 minuta u svim takmičenjima. Tu leži razlog zašto Matić sve intenzivnije razmišlja o mogućnosti da napusti Old Traford posle dve i po godine.

Prema informacijama lokalnog dnevnika Manchester Evening News, Matić je u ovom trenutku potpuno otvoren za ideju o odlasku iz Junajteda već u januaru. Klub i dalje ima opciju da s Matićem produži ugovor na još jednu sezonu, ali ako tokom zime ne bude zainteresovanih strana za srpskog zamenika kapitena odgovorni u Junajtedu mogli bi da ga puste u junu bez obeštećenja, baš kao što su to učinili u slučaju Antonija Valensije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Priča o Matićevom odlasku dodatno se rasplamsala nakon poslednjih izjava Ole Gunara Solskjera i najave da bi jedna od opcija za kupovinu tokom zime trebalo da bude baš igrač u veznom redu. To bi dodatno olakšalo rastanak kluba i Matića, a možda ubrzalo čelnike Intera da krenu u ofanzivu pošto se pominje da Junajted neće tražiti ništa više od simbolične sume novca za transfer. Antonio Konte se nakon poraza od Dortmunda u Ligi šampiona obrušio na upravu i pogotovo direktora Bepea Marotu od kojeg je indirektno zahtevao da mu dovede pojačanja ukoliko želi da vidi ekipu na vrhu tabele do kraja sezone. Matić se još letos nalazio na Interovoj listi želja pošto ga Konte jako ceni, ali klub nije uspeo da završi transfer na vreme, što je Italijana jako naljutilo...

Nemanja Matić je u Junajted stigao u julu 2017. godine za gotovo 45.000.000 evra, što je svojevremeno bio rekordni transfer za jednog srpskog igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading