Kakve reči legendarnog Holanđanina: Tadić je najbolji još od Van Bastena!

Autor:

Sport

02.11.2019

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Tadić je odlaskom u Ajaks napravio potez karijere. Srpski mađioničar u Amsterdamu igra najbolji fudbal u životu, pa mu svakodnevno stižu nove pohvale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Poslednji u nizu koji se poklonio Tadiću je Vim Kift, legendarni holandski napadač koji je tokom bogate karijere nosio dresove Ajaksa, PSV-a, Torina, Pize i Bordoa.

- Dušan Tadić je najbolji špic koji se pojavio u holandskom fudbalu od Marka van Bastena. Donijel Malen i Miron Badu ne mogu da donesu PSV-u i AZ Alkmaru ono što trenutno Tadić daje Ajaksu - piše Kift u kolumni za ugledni De Telegraf.

Kift je dres reprezentacije Holandije nosio 42 puta.

- Ako poređate sve napadače Ajaksa od ere Van Bastena do danas onda je Dušan Tadić sigurno najkompletniji. Naravno, ne može da se poredi sa Markom, jer je Van Basten bio brži, fizički jači i igrao je bolje glavom, međutim, način Tadićeve igre u potpunosti je "legao" fudbalu kakav neguje Ajaks. Dušan omogućava timu iz Amsterdama da igra onako kako bi trebalo".

Vim Kift uporedio je Dušana Tadića sa čovekom koje je u dresu Ajaksa dao 152 gola na 172 susreta.


- Kopljanici poslednjih decenija nisu imali u timu fudbalera kakav je Dušan. Često je sposoban da levom nogom izbaci u napad Donija van de Beka ili da stvori šansu Hakimu Zijehu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading