Ajaksov umetnik u kopačkama za Srpski telegraf: Srbiji je mesto na EVRO 2020!

Autor:

Sport

02.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominacija Dušana Tadića (31) u evropskom fudbalu i sve ono što na terenu rivalima čini lider "orlova" i Ajaksov umetnik u kopačkama bili su idealna preporuka da se jedan Srbin konačno nađe u trci za Zlatnu loptu u režiji uglednog Frans fudbala. Među 30 kandidata već u prvih pet koji su obelodanjeni našla se srpska desetka. Slava, novac i status božanstva koji je izgradio u Amsterdamu (38 golova i 24 asistencije prošle sezone) nisu udarili u glavu momku rođenom u Bačkoj Topoli. Naprotiv, Duća je i dalje onaj stari, na travnatom zelenom tepihu igra se fudbala, a van njega uvek rado pristane na intervju za Srpski telegraf. Tako je bilo i ovoga puta. Uprkos brojnim obavezama, Tadić se na keca odazvao našem pozivu i pričao o Zlatnoj lopti, Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, a neizbežna tema bili su "orlovi", kojima opasno visi plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić sa kapitenskom trakom u dresu reprezentacije Srbije

Kakav je osećaj biti prvi Srbin posle toliko godina koji je nominovan za Zlatnu loptu s velikanima poput Ronalda, Mesija, Aguera, Levandovskog, Mbapea?

- Osećaj je stvarno lep. Ma fantastičan! Lagao bih kada bih rekao da nije tako, imponuje mi jedno takvo priznanje - priznao je popularni "Duća."

Eksplodirao si u Ajaksu, potpisao ugovor na sedam godina, znači li to da ostaješ u Amsterdamu i kao trener?

- Ajaks je veliki klub, ali u fudbalu se nikad ne zna. Ne treba praviti dugoročne planove, tako da, videćemo. Moja porodica i ja samo srećni ovde, adaptirali smo se na život u Holandiji i baš uživamo u Amsterdamu. Grad je fenomenalan - iskren je kapiten velikana iz Holandije.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić u dresu prvaka Holandije, Ajaksa iz Amsterdama

Prošle godine stigli ste do polufinala Lige šampiona, možete li ove da odete dva koraka dalje i uzmete "ušati pehar"?

- Treba ići postepeno. Prvo nam je bitno da prođemo grupu, što neće biti lako jer je grupa izuzetno teška. Posle dve pobede izgubili smo od Čelsija, ali je i dalje sve otvoreno za nokaut fazu - samouveren je reprezentativac Srbije.

Zvezda je drugu godinu zaredom u LŠ, Partizan igra Ligu Evrope, da li te raduje takav epilog?

- Naravno da mi je drago kada vidim da naši klubovi imaju uspeha u Evropi. To je dobro za srpski fudbal, a sve što je dobro, naravno da se svi radujemo tome. U budućnosti će srpski klubovi tek da prave rezultate u pomenutim takmičenjima - jasan je zamenik kapitena naše nacionalne selekcije.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbalska reprezentacija Srbije nikada nije bila Evropskom prvenstvu kao samostalna država

Da li to znači da će i Srbija da pravi dobre rezultate i da se plasira na EVRO, koji čekamo punih 20 godina, još od Belgije i Holandije 2000. godine?

- Mesto nam je na Evropskom prvenstvu. Norveška je težak protivnik, imaju dosta dobrih igrača i kod kuće igraju za 40 odsto bolje nego na strani. Neće biti lako, ali imamo dosta vremena da se pripremimo do marta i baraža za Ligu nacija. Nadam se da ćemo se plasirati na EP - zaključio je Dušan Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading