Brutalan napad Vuletića na večitog rivala: Dinamo i Zvezda - Sličan se sličnom raduje!

Autor:

Sport

01.11.2019

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić nije mogao da se suzdrži da ne spomene Crvenu zvezdu ni u raspravi sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, kojoj je odgovorio na tvrdnju da je NK Rijeka nekada služila kao filijala beogradskim večitim rivalima.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan, četvrtoplasiranog tima Linglong Superlige Srbije

Vuletić je u izjavi za hrvatske medije potvrdio da su dvojica nekadašnjih igrača dres Rijeke zamenili za crno-bele boje Partizana, ali da, za razliku od tabora Crvene zvezde, crno-beli u svojim redovima nisu imali Hrvata od 1962. godine.

- FK Partizan drži da je od svog osnivanja pravi kosmopolitski klub u kojem su sa zadovoljstvom nastupali igrači brojnih nacionalnosti. S NK Rijeka je odigrao puno teških i neizvesnih utakmica - češće smo se radovali, ali smo imali i neke bolne poraze, kao onaj u dve utakmice finala Kupa 1979. Bili smo žestoki sportski rivali kako za vreme SFRJ, tako i 1999, kad nas je žreb spojio u kvalifikacijama za Kup UEFA. Međutim, nema podataka da je ikada neki igrač Partizana otišao za Rijeku. Dvojica jesu iz Rijeke došli u Partizan, ali je zanimljivo da je tu reč o igračima koji potiču ili iz Srbije kao Marjanović, ili iz Republike Srpske kao Sredojević. Dodajmo, pritom, da od 1962. nijedan hrvatski igrač nije ni igrao u Partizanu - obrazložio je Vuletić svoje tvrdnje, a zatim je krenuo u napad na Zvezdu:

- Ako već tražite "rezervne klubove" ili "filijale" među klubovima s prostora nekadašnje SFRJ, za vreme postojanja te države i njene lige, flagrantan primer jako lepe, uspešne i dugotrajne saradnje je srdačan odnos Dinama i Crvene zvezde. Ta dva kluba su, posebno u sedamdesetim i osamdesetim godinama, praktično sve do raspada SFRJ, razmenila jako veliki broj igrača - podsetio je Vuletić i zaključio:

- Sve u svemu, kosmopolitizam Rijeku i Partizan upravo jedino, a to nije malo, i veže, dok se za Dinamo i Crvenu zvezda može zaključiti - similis simili gaudet, odnosno, sličan se sličnome raduje - brutalan je Vuletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading