Peđa Mijatović: Luka razbio maler, sad će da cepa mreže!

Autor:

Sport

01.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao se 91. minut meča 11. kola Primere između Reala i Leganjesa kada je Danijel Karvahal centrirao, a Luka Jović (21) briljantnim trzajem glavom savladao Huana Sorijana i postavio konačnih 5:0 za tim iz prestonice Španije. Srbin koji je ušao u igru 20 minuta ranije umesto Karima Benzeme digao je na noge svih 53.870 navijača na stadionu "Santijago Brenabeu" i uz ovacije s tribina proslavio sa saigračima prvi gol u dresu "kraljevskog kluba". Pedantni Španci izračunali su da je momku rodom iz Bijeljine bilo potrebno 312 minuta da skine mrak otkako je letos za čak 60 miliona evra stigao iz Ajntrahta. Ipak, da bi nakon ovog pogotka mogle da uslede i nove recke, uveren je legendarni golgeter Madriđana Predrag Mijatović (50), koji za Srpski telegraf ističe da je ponosan na Jovićev gol.

Predrag Mijatović, fudbaler Real Madrida od 1996-1999. godine

BEZ EUFORIJE

Peđa je za naš list istakao da ne treba praviti euforiju zbog pogotka u meču sa poslednjim timom Primere, ali da će sada Luki biti daleko lakše.

- Izuzetno mi je drago zbog gola koji je postigao Jović jer je razbio maler, koji ga je na neki način pratio od dolaska u Real. Sigurno je da je veliki teret pao sa njegovih leđa jer kada ste napadač u Madridu, onda su važni samo golovi, nikoga ne zanima da li igrate dobro ako niste efikasni. Ovaj meč mora da bude Joviću podstrek da radi još jače na treninzima kako bi se nametnuo treneru Zinedinu Zidanu jer su golovi najbolja vizitkarta za svakog napadača. Ne treba praviti euforiju jer je Leganjes poslednji tim u prvenstvu Španije, a od napadača Reala zahteva se da tresu mreže redovno, i protiv slabijih timova, ali i protiv Barselone - ističe Mijatović za Srpski telegraf.

Luka Jović, udarac glavom kojim je postigao prvi gol u dresu Real Madrida

OPRAVDAĆE POVERENJE

Čovek koji je harao Španijom i Evropom u dresu Reala od 1996. do 1999. godine naglašava da su kritike javnosti sa Pirineja usmerene ka momku rodom iz Bijeljine zbog neefikasnosti, budući da je tek u osmom meču u Primeri zatresao mrežu, donekle normalna pojava u najvećem klubu na planeti.

- Luka je u Madrid došao kao momak od 21 godine, u kog je uloženo dosta novca i navijači i mediji očekuju golove, Ali jako je teško igrati u Realu zbog velikog pritiska, a posebno ove sezone, kada čitav tim igra promenljivo i ne blista. Ipak, verujem da će Jović golovima opravdati ukazano poverenje i naterati Zidana da mu pruži veću minutažu - zaključio je bivši reprezentativac SR Jugoslavije u razgovoru za Srpski telegraf.

Golman Leganjesa ništa nije mogao da uradi posle šuta našeg asa

Luka se nakon trijumfa nad Leganjesom i prvenca za novi klub oglasio na Instagramu.

- Važna pobeda. Konačno, prvi od mnogih golova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Important victory ✔?? Finally, first of many ⚽️??

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on Oct 30, 2019 at 4:18pm PDT

Sofija aplaudirala, Jović uzvratio poljupcem!

Da su manekenka Sofija Milošević (29) i Luka Jović u vezi, prvi je ekskluzivno otkrio Srpski telegraf, a zaljubljeni par je i putem društvenih mreža počeo da razmenjuje nežnosti. Nakon što je mladi napadač Reala objavio nekoliko fotografija sa meča protiv Leganjesa (5:0) i pohvalio se prvencem u dresu novog kluba, atraktivna plavuša je na Instagramu u komentaru poslala ikonicu aplauza fudbaleru, da bi joj on odgovorio poljupcem.

Među brojnim čestitkama koje su pljuštale sa svih strana izdvajaju se od saigrača iz nacionalnog tima Marka Dmitrovića i Nemanje Radojića. Golman Eibara, protiv kojeg će Real igrati 9. novembra u Primeri, raduje se zbog Lukinog pogotka, ali uz važnu napomenu.

- Mašino, ne zateži sledećeg vikenda - opomenuo je Dmitrović Jovića da mu ne pravi probleme u prvenstvenom okršaju.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Dmitrović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading