Klopova "pretnja" uspela: Pomera se meč dva bivša prvaka Evrope!

Autor:

Sport

31.10.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liverpul će u vreme koje je po kalendaru određeno za odigravanje mečeva četvrtfinala Liga kupa biti u Kataru gde ga očekuje Svetsko klupsko prvenstvo. Jirgen Klop je na to skrenuo pažnju uz izjavu da, ako se ne dađe odgovarajući termin, njegov tim neće ni igrati ovo takmičenje. Žrebom je određeno da će Liverpul u četvrtfinalu gostovati Aston Vili, a Liverpul i Fudblska liga nadaju se da će pronaći kompromisno rešenje jer se obe strane slažu da 17. ili 18. novembar kao termin za duel sa Vilom nije odgovarajući zbog obaveza Liverpula na drugom takmičenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Jedno od rešenja moglo bi da bude pomeranje meča za 8. januar što bi svakako uticalo i na mečeve FA Kupa koji se igraju nekoliko dana ranije.

- U januaru imamo dva termina za Liga kup. Znamo da će biti komplikovano i teško izvodljivo, ali razgovarali smo o tome sa Liverpulom i pre meča sa Arsenalom i zato smo malo iznenađeni izjavama menadžera izrečenim nakon meča - rekao je portparol Liga kupa.

U ovoj situaciji, pobednik duela Aston Vila - Liverpul drugi duel polufinala Liga kupa igraće u nekom od ponuđenih termina u februaru.

Englezi su tokom cele sezone u problemu sa terminima odigravanja mečeva kako zbog jednog slobodnog vikenda u februaru koji je novina ove sezone, tako i zbog odluka Premijer lige da se mečevi raspoređuju drugačije kako bi timovi koji igraju evropska takmičenja imali dovoljno vremena za igranje na više frontova.

Zbog toga su četvrtfinalni mečevi Liga kupa već pomereni za kasnije termine nego što je to do sada bio slučaj.

Dodatni problem nastao je zbog termina Svetskog klupskog prvenstva, koji je isti kao i uvek, ali je ovo prva godina da Premijer liga na njemu ima predstavnika u poslednjih sedam godina.

U organizaciji Liga kupa i u Liverpulu uvereni su da pomeranja jednog meča četvrtfinala neće uticati i na pomeranje finala koje je zakazano za 1. mart iako će sitiacija svakako biti dodatno zakomplikovana ako do finala stignu Aston Vila ili Liverpul koji će kasniti i sa odigravanjem polufinala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading