(VIDEO) Baskonija pala u Francuskoj: Asvel na domaćem parketu bez poraza u Evroligi!

Autor:

Sport

29.10.2019

22:54 >> 23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilo broj jedan ovogodišnje Evrolige je - ne potcenjujte Asvel kada igra kod kuće. Jer, ekipa Zvezdana Mitrovića se do sada pokazala kao sjajna ekipa na svom parketu, popularna domaćica, a to je dokazala večerašnjom pobedom nad Baskonijom od 66:63.

RepublikaFoto: Euroleague.net
ASVEL bez poraza na domaćem parketu

Večeras je mogao da bude prvi, ali je presudila poslednja četvrtina.

Neizvesnost je trajala sve do poslednja tri minuta. Pjerija Henri je dao trojku i tako je Baskonija prišla na dva poena zaostatka u odnosu na domaćina, Asvel je uz pomoć penala stigao do tri poena prednosti, Baskonija je imala šansu za produžetak, ali je u dva uzastopna napada Luka Vildoza promašio šut za tri poena i tu je bio kraj.

Asvel je preživeo i sada ima 3/3 na domaćem parketu! Posle Panatinaikosa i Olimpijakosa, oružje je položila i Baskonija.

Baskonija je dosta bolje počela ovaj duel i bila je bolji rival u većem delu nošena odličnim Tornikeom Šengelijom, dok su se ostali igrači baskijskog kluba tu i tamo ubacivali i to je bilo dovoljno za Asvel.

Nekako je francuski sastav ušao stegnuto u utakmicu, odigrao vrlo loše prvo poluvreme u kom je postigao samo 30 poena, ali je u nastavku došlo do buđenja ekipe Zvezdana Mitrovića.

Posebno je početak poslednje četvrtine bio dobar za domaće, pa je Baskonija iz kontrole utakmice došla u situaciju da se nađe na konopcima. Na kraju i na patosu.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Edvin Džekson

Najefikasniji u domaćem timu bili su Tonje Džekiri sa 16 poena, Ismael Bako je dodao 11, a Antoan Dio 10 poena.

Kod gostiju su najraspoloženiji za igru bili Tornike Šengelija sa 17 poena i Jusufa Fol sa 11, dok ostali nisu bili na nivou. Vildoza je tim trojkama mogao da se "proslavi" i odvede meč u produžetak, ali... Nije bio precizan.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading