Sin mi daje snagu da branim ko nekad Bufon!

Autor:

Sport

29.10.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada je Đanluđi Bufon bio sinonim za najboljeg golmana planete, a sada bi, bar prema suvoj statistici u Ligama petice, i to u paklenoj konkurenciji s Oblakom, Handanovićem, ta titula pripala Srbinu Predragu Rajkoviću (24). Kec Remsa je nesavladiv ove sezone, na čak osam od 11 mečeva nije primio pogodak, a ludačku formu u intervjuu za Srpski telegraf pripisao je nasledniku, koji je na svet stigao 24. jula ove godine.

Predrag Rajković

- Sin Relja i supruga Ana mi daju snagu i motivaciju da na svakom meču budem još bolji i da se trudim da ne primim gol. Presrećni smo od kada je postao član naše porodice i nekako su sa njim došli i rezultati. Ma, sve se namestilo - počeo je priču Rajković, koji je minulog leta za tri miliona izraelski Makabi zamenio Francuskom.

Samo četiri primljena gola ove sezone, na čak osam si sačuvao mrežu. Kakav je osećaj biti ispred Oblaka i Handanovića?

- Zaista neverovatan osećaj. Ti rezultati daju mi podstrek da budem još bolji i da do kraja sezone nastavim u ovom ritmu. To nije samo moj nego učinak cele ekipe.

Prija li poređenje sa velikim Bufonom i da li vidiš sebe jednog dana kao golmana Juventusa?

- On je legenda i golmanska veličina, tako da još ne mogu da se poredim sa njim. Cenim ga, volim i poštujem kao golmana. Svakako da želim da imam karijeru nalik njegovoj. Želja mi je da igram u nekom velikom klubu, tako da ne bih imao ništa protiv da to bude baš Juventus.

Neverovatno, ali istinito da najbolji golman Evrope bude dvojka na golu Srbije. Da li priželjkuješ da budeš prvi golman reprezentacije, što je trenutno Dmitrović?

- Od malih nogu želja mi je bila da debitujem i da branim za reprezentaciju. Presrećan sam zbog toga. Moje je da pružam dobre partije i da se nametnem selektoru. Najvažnije je da reprezentacije ima pozitivne rezultate.

RepublikaFoto: instagram.com/rajkovic__ana
Supruga Ana i sin Relja

Makabi je bio okupan suncem, Rems je sušta suprotnost. Da li ste se ti i supruga adaptirali?

- Još se navikavamo na hladno vreme i kišu. Posle vrelog Izraela, sunca i mora, teško pada hladno vreme i kiša, ali pošto je Relja tu, svakako smo okupirani njime, pa ni ne obratimo toliko pažnju na to kakvo je vreme napolju - poručio je u svom stilu popularni Rajko.

NA OVIM MEČEVIMA, PREDRAG RAJKOVIĆ NIJE BIO SAVLADAN!

Rems - Nim 0:0

Rems - Monpelje 1:0

Ren - Rems 0:1

PSŽ - Rems 0:2

Rems - Monako 0:0

Rems - Lil 2:0

Rems - Strazbur 0:0

Marselj - Rems 0:2

Tumbaković: Rajković je budućnost Srbije

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković, kao i njegov prethodnik Mladen Krstajić, prednost među stativama daje Marku Dmitroviću. Ipak, niko nema zacementirano mesto u prvih 11, poručio je Tumba za Srpski telegraf.

- Ozbiljno računamo na Rajkovića. Protiv Paragvaja je branio celu utakmicu. On ima tu konkurenciju u vidu Dmitrovića, ali obojica su mladi taman toliko da Srbija u budućnosti može od njih da očekuje jednu ozbiljnu podršku u vidu čuvanja gola.

RepublikaFoto: E-STOCK
Ljubiša Tumbaković
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading