"Dotakao sam dno, počeo da pijem i dobio rak. to mi je spasilo život!"

Autor:

Sport

27.10.2019

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štoper Lacija Frančesko Ačerbi je za italijanske medije govorio o svojoj neverovatnoj sudbini i putu koji je prošao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neverovatan put italijanskog štopera

Ovaj 31-godišnji štoper je strpljivo gradio karijeru, a pošto je usledio veliki transfer u Milanu život ga je bacio na kolena.

- Dok sam igrao u Milanu 2012. godine, umro mi je otac i tada sam dotakao dno. Zaboravio sam da na fudbal i zbog čega igram. Počeo sam da pijem, verujte mi - popio sam sve! Znam da ovo zvuči kao paradoks, ali bolest mi je spasila život. Dobio sam motiv da se borim, da prevaziđem sve. To je bio novi početak, gledao sam na svet svet oko sebe onako kako ga ranije nikada nisam video - pričao je Aćerbi za rimsku "La Republiku".

Kada je prešao u Sasuolo utvrđen mu je rak testis, a potom je išao na hemoterapije i uspeo je da pobedi zloćudnu bolesti.

Po povratku na teren desilo se nešto neverovatno – on uopšte nije izlazio iz igre is a 149 utakmica koje je zaredom odigrao od prvog do poslednjeg minuta za tim iz Ređo Kalabrije postao je rekorder u Italiji.

Sada ima dugoročne planove, a problem sa alkoholizmom i bolest su mu promenili viđenje sveta.

- Prestao sam da razmišljam o velikim stvarima, fokusirao sam se na osnovne potrebe i počeo da živim dan za danom. Međutim, tek sada imam i planove. Želim da igram do 38. godine, a zatim da postanem trener - dodao je fudbaler rimskog Lacija, koji je u međuvremenu postao i reprezentativac Italije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading